Solnedgang over den franske riviera

Mens vi kjørte fra Nice til La Grande Motte søndag kveld opplevde vi en nydelig solnedgang over den franske riviera.

DSC_0080

Vi kjørte langs kysten vestover og det var bare tøysete pent hele tiden. Strandpromenade, glade folk, masse restauranter og ikke minst kunst. Først kom vi forbi Antibes og ved å gjøre en feil sving i en rundtkjøring kjørte vi rett gjennom gamlebyen. Det var et nydelig sted og jeg skal helt klart reise dit en gang.

DSC_0083

Langs den gamle bymuren i Antibes var det noen helt nydelige skulpturer. De så ut som dansere eller turnere eller moderne sirkusartister (dere vet sånne som turner i lange tau fra taket?). Jeg likte dem i hvert fall veldig godt. Kunst ute er alltid bra, synes jeg.

DSC_0086

Neste by vestover fra Antibes er Cannes. Det var nesten litt virkelighetsfjernt å kjøre langs den franske rivieraen og faktisk kjøre innom alle de berømte byene. På en måte har man hørt om dem så mye at man ikke tenker på at de finnes. Og til en viss grad kan man si at de er så fine som det virker fra utsiden, men mest tror jeg de ser fine ut fordi det er masse sol og palmer.

DSC_0100

Det var ganske morsomt å drive med “ekstremt dyr bil”-spotting mens vi kjørte gjennom Cannes. Ingen steder kan levere så mange dyre biler som den franske riviera tydeligvis, for det var veldig mange.

DSC_0119

Jeg liker hvor glad jeg blir av enkle ting som en vakker solnedgang. alt jeg trenger er pene farger på himmelen og så er jeg fornøyd. Men det er mulig at de pene solnedgangene er enda litt penere på den franske rivieraen. Hva tror dere?

English: driving along the French riviera from Monaco to La Grande Motte we had the most beautiful sunset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *