Julewok, eller asiatisk tapas som det egentlig er

Et av julas absolutte høydepunkter er julewok, eller asiatisk tapas som det har blitt etter at vi begynte å ha det hos oss på Carl Berner.

Jeg gledet meg til julewok og var veldig fornøyd med mitt nye forkle.

Vi dekket opp pent i stua som vanlig. Det var deilig at vi hadde mye bedre plass i stua med den nye, blå sofaen. Jeg elsker at vi lett har plass til 15 stykker til bords. Jeg hadde brettet frosker som bordkort i år og det var en stor suksess! Folk hadde det morsomt med å leke med froskene gjennom hele kvelden.

Ettersom alle har med mat til tapasen har vi en time med varming, steking og anretning før vi begynner å spise. Her er kjøkkenlaget i gang med å fikse hver sin rett.

Imens ventet vi med ferdige retter på stua, drakk øl og småpratet.

Så var det tid for mat! Det var så mye utrolig god mat i år. Morten hadde laget massaman curry med and, Karl tandoorigryte, Ola en Thai nudelsalat, Nina vårruller og Åse og Ruben kyllingspyd med satay. Så utrolig høy standard, folk er så flinke.

Karl og jeg hadde det fint.

Men det var mer mat! Kristian og Silje hadde laget gyoza (dumplings, Karen sashimiruller og jeg bahn mi. Bahn mi’en ble utrolig god, oppskrift kommer! Dette var alt jeg rakk å smake, men det var så utrolig godt.

Kelly hadde laget pannekakekake med macha-te og jordbær. Pannekakekake har absolutt kommet på lista mi over kaker jeg skal lage selv.

Vi lagde også bringebærkrem til krumkakene. Det er alltid bedre med to desserter enn én.

Etter maten var det på tide med spill, som tradisjonen er på julewok. Først ble det gnav. Gnav er perfekt når man er mange og må bli sittende rundt middagsbordet. Det er like gøy i middagsselskap med venner som i familieselskap.

Etter hvert som det ble sent og vi ble litt færre, var det klart for TP! Den eldste tradisjonen på julewok er nemlig å spille Eriks TP fra 1987. Den viktigste regelen er at et som står på kortet er riktig svar, så Sovjetunionen og tautrekking er vanlige. Hvor mange OL-resultater kan du fra før du ble født?

I år fikk vi tidenes raskeste spill, fordi De Gamle Er Eldst fikk verdens enkleste spørsmål (men bommet å Sovjetunionen) og vant nesten umiddelbart.

Allikevel ble klokka 6 før siste gjest gikk hjem og plutselig var det på tide å handle og pakke for å dra til Knivsvik og feire nyttår. Men mer om det senere.

English: our annual Christmas party for friends was a big success as usual, the food was incredible and the games just as fun as always.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *