Nyttår i Knivsvik og seksretters middag

I år som mange tidligere år feiret vi nyttår i Knivsvik hos Ola. Vi starter med selve nyttårsaften, som startet med en fantastisk seksretters middag som Caroline og jeg hadde tenkt ut og laget.

Første rett var gulrotsuppe med appelsin og ingefær. Vi hadde grillet landbrød med olivenolje og timian til og det var utrolig godt. Om jeg kan få si det selv.

Det var mange pene menn i pene sløyfer rundt bordet. Både Ola og Erik hadde lommetørklær som matchet sløyfene sine. Her snakker vi klasse

Neste rett var torskecevice med ovnsbakt sellerirot og karamellisert rødløk. Jeg er veldig glad i cevice og den selleriroten var utrolig bra til. Veldig god idé av Caroline. Hun har så mange kule tanker om mat, det var veldig morsomt å være på kokkelag med henne.

Jeg satt mellom Knott og Tott, aka Anders og Peter, som uten å avtale seg imellom hadde kledd på seg akkurat det motsatte av hverandre. Jeg liker menn i sløyfe og bukseseler 🙂

Tredje rett var elggryte med mandelpotetstappe. Så enkelt og så godt. Elggryta hadde kun elg, sopp og løk i seg og kraften fra timevis med koking ga saus man kunne spise med skje.

En fornøyd medkokk på andre siden av bordet 🙂 Jeg hadde fikset vinen til maten også, ved hjelp av en å polet. Vi hadde en litt komplisert meny kanskje, men jeg synes alt i alt at det ble gode kombinasjoner. Takk for at vi har fagfolk på polet, de er så flinke.

Så tok Erik kameraet og tok bilder med Ola i stedet for lime- og akevittsorbeen, men de er fine da. Jeg lagde sorbet selv, og det var ikke så vanskelig som jeg var redd for. For det meste limesaft, sukker, eggehviter og akevitt. Og så bakte vi smulet shortbread som vi la nederst i glasset, under sorbeten, det ble veldig godt.

Sjette og siste rett var ostefat, for ost er det beste i verden. Caroline hadde kjøpt massegod ost, dadler, fikner, grapefrukt og hadde glasert valnøtter.

Så ovnsbakte vi en chevre og en camenbert og ristet tynneskiver av rugbrød til. Den beste måten å avslutte et måltid er med ost. Ost!

Etter middag var det bare å vente på det nye året. Vi klemmet og lekte mimeleken.

Og tok bilder av antrekk. Jeg har på meg blusen jeg kjøpte i sommer og en silkebukse og belte jeg har arvet av mamma i år. Den var utrolig behagelig og jeg har bestemt at jeg har oftere må gå i silkebukser når jeg skal pynte meg.

Så var det plutselig nyttår i Knivsvik. Vi hilste det nye året med sprudle på stranda mens vi nøt fyrverkeriet i Svelvik.

Kvelden ble avsluttet med sprudle, årets beste musikk og gode håp for det nye året.

English: my New Year’s Eve, six course dinner, party games and the best friends. I love spending New Years with Ola in Knivsvik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *