Afternoon tea, doktorgrad og et berg med nachos

Etter å ha kjøpt whisky og besteget Calton hill var vi klare for afternoon tea. Lønsj måtte komme tidlig for vi visste at et berg med nachos sto på menyen til middag.

På vei ned fra Calton hill spurte Erik internett om hvor det var bra afternoon tea i Edinburgh og overraskende nok var The Dome rimelig. Vi har vært der en gang før og drukket cocktails med Alexander. Han tok oss med fordi ingen som bor i Skottland vil betale så mye for cocktails, men for oss var det ikke så dyrt.

Derfor var vi overrasket over at de bare tok 17£ per person (uten sprudle). The Dome hadde egen tesalong, store lysekroner og litt Wienerkafe over seg.

De hadde et godt og fænsi utvalg av te og vi fikk så mye vi orket. Sandwichene var deilige, sconesene fluffy og perfekte og det var for mange småkaker som vanlig. Det føltes helt riktig med en lang lønsj med uendelig med te på en mandag.

Men så måtte vi videre! Alexander hadde stått på disputasen sin og vi skulle møte ham for å gi ham gaver 🙂 To flasker whisky som han kan kose seg med lenge og klappe seg selv på skulderen over at han fikk doktorgrad.

Etter whiskyoverrekkelsen bar det til The Auld Hoose (the old house) for øl og berg med nachos.

Planen var å møte opp på puben kl 16 og så sitte der hele kvelden så folk kunne komme innom og feire.

Pubkulturen i Skottland er så annerledes enn her hjemme. Folk kom innom, tok kanskje en øl eller tre, kjøpte seg litt middag og gikk hjem før det ble for sent.

Det er hyggelig at vi kjenner en del av Alexanders venner nå, så det ble en veldig hyggelig kveld. Edinburgh er nå det stedet jeg har vært på ferie flest ganger, det er ikke så mange steder jeg drar tilbake til.

Men så var det et berg med nachos til middag! The Auld Hoose selger et lite berg med nachos (dette) og et stort. Det lille er for stort til to og koster 10£,en billig middag for å si det sånn.

Til slutt var det bare Alexander, Swie Joo og oss igjen og puben stengte, så da var det på tide å legge seg. Neste dag sov vi, spiste frokost på en fransk kafé på hjørnet og fløy hjem.

English: we had afternoon tea at the Dome, gave Alexander the whisky and spent the rest of the day drinking beer and celebrating Alexander. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *