Tate modern og Borough market i London

Den andre dagen i London hadde jeg planer om Tate modern og Borough market.

Tate modern er i et gammelt industribygg, er helt gratis og kjempestort. Det er visstnok veldig populært, så vi var der rett etter at det åpnet. Industribygg med industriinngang.

I et av de første rommene vi gikk inn i fant vi speilboksen til Kusama, det var utrolig kult å plutselig kjenne igjen kunst fra en kunstner. Å umiddelbart tenke: “dette må jo være Kusama, hun hadde jo en sånn speilboks på Henie-Onstad i våres”. På Tate modern fikk vi ikke lov til å gå helt inntil boksen, men det var helt klart viktig med et nytt bilde.

Denne kuben var i glass og så ut som et basseng fylt med vann. Utrolig kult å se at overflatespenningen i glass likner på den i vann. Du vet, at vann står litt opp fra glassveggen når glasset er helt fullt. Jeg liker sånn her moderne kunst.

En japansk kunstner hadde byggeklosser som kunstverk. Erik og Ida gikk til pers, vi gjør som vi får beskjed om!

En annen kunstner hadde filmet hvordan syre ødelegger ting og det lagde mange fine farger. Alltid morsomt å ta bilde av folk som tar bilde av seg selv.

Jeg fant malerier jeg likte og som står på lista over “ting jeg kan kjøpe når jeg har masse penger og en mye større leilighet”.

Etter tre timer på Tate modern var det på tide med lønsj. Jeg rakk ikke gjennom alt som var gratis, så jeg må nok dra dit en gang til neste gang jeg er i London. Til lønsj ble det verdens mest hipstrete mat, posjert egg på surdeigsbrød med geitost og most avokado. Mmmm. Og real ale til, selvfølgelig.

Lørdag var tid for både Tate modern og Borough market, så vi måtte videre. Dette huset stod rett utenfor markedet. Godt å ha med seg en helg USA stopper innvandring fra 7 muslimske land.

Borough market er et helt vanlig matmarket, som Mathallen i Oslo, men også så mye mer. Det var masse folk, masse boder og masse god mat. Det var både kul importmat og morsom lokal mat. Det var masse ost, flere slaktere, iskremselgere, fersk fudge, en frisør, en whiskybar, tebutikker, pulled-alt mulig, pølser og brød og kaker og mmmm. Ah, matturisme er best.

Vi kjøpte til parmesan, tre rare pølser, litt fudge og te, samt spiste så mange smaksprøver som vi klarte.

En veldig bra lørdag i London, helt klart.

English: the second day in London we spent three hours in Tate modern, had hipster lunch and went to Borough market.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *