Rødvin er obligatorisk i Rioja

Vi hadde ikke så mange planer for Rioja, men rødvin er obligatorisk i Rioja, tenkte vi. Så det gjorde vi.

Egentlig gikk vi bare en tur rundt i Logroño og koste oss i solskinnet og plutselig gikk vi forbi et hus det stod Bodega Franco-Españolas på og Erik sa “men er ikke det det kjente vinhuset?” Så da gikk vi bort og kikket og joda, det er de som har Rioja Bordón. Flaks for oss åpnet de fem minutter senere, så da ble det rødvin i Rioja, som seg hør og bør.

Vi hadde ikke tolmodighet til å vente på en ordentlig omvisning og smaking, så vi gjorde heller den raskere versjonen: be om små smaker av alt i baren og så kjøpe et glass eller to til slutt. Alle som jobber sånne steder har superpeiling, så du får like mye ut av å snakke med den som jobber i baren som å være på en smaking.

De hadde en perm med rødvin og en perm med hvitvin og det var vanskelig å velge hva vi ville smake på. Vi stod hele tiden også og sjekket prisene hos vinhuset mot prisene på polet og generelt så var de enkle vinene dyrere på polet og de komplekse vinene billigere på polet (enn i Spania, altså). Så skal du kjøpe dyr vin kan du like gjerne gjøre det hjemme, så slipper du å transportere den selv.

Vi smakte på en hvit, en dessertvin, en enkel rød (RB) med mer karakter og en gammel og dyr rød. Det er morsomt hvordan vin smaker annerledes i syden, alt er liksom litt bedre enn hjemme. Men de vellagrede er absolutt noe for seg selv, det kommer veldig god rødvin ut av Rioja, det er helt sikkert.

Om du skal på tur i vinland vil jeg aboslutt anbefale å bare henge i baren og be om små smaker av vin, heller enn å kjøpe en stor smakepakke.

Etter å ha vært litt nord i Spania i sommer kjenner jeg at det er absolutt er område jeg kan komme tilbake til, det er vanskelig å motstå god rødvin til 8 kr glasset.

English: we had an impromptu wine tasting at Bodega Franco-Españolas in Logroño and it was super nice of course.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *