Perfekt torsk på Colonialen Litteraturhuset i Bergen

Da vi lanserte FAIR for en måned siden spiste alle sammen middag på Colonialen Litteraturhuset her i Bergen.

Vi var samlet alle sammen på Litteraturhuset for å feire oppstarten av forskningssenteret FAIR. Colonialen Litteraturhuset er en av restaurantene vi tar med gjestene våre på oftest og jeg var allerede spent på hvordan det faktisk var der. Er det virkelig så bra som folk synes? Jeg må innrømme at jeg var skeptisk for jeg er alltid skeptisk til ting “alle” liker. Men det var bra. Litteraturhuset var bra.

Til forrett fikk vi leverpostein. Så utrolig kult. Leverpostei på surdeigstoast med sprøstekt bacon, syltet løk, sopp og salat. Så enkelt, så utrolig godt. Det er jo en gammel klassiker, men det var så elegant og godt balansert. Nam!

Janina var borddamen min. Jeg er veldig glad for at hun er sjefen min og at vi er administrasjonsteamet sammen. Det er veldig godt å jobbe på lag igjen. Og så er hun bra folk.

Men nå kommer vi til den fantastiske torsken. Det er ikke så ofte man får en fiskerett og det blir stille rundt bordet på den måten. Som dere ser hadde Colonialen Litteraturhuset igjen gjort noe veldig tradisjonelt, men de leverte det helt nydelig. Perfekt torsk, ertepuré, bakte poteter og grillet kinakål. Det var så utrolig godt. Lite er like godt som perfekt torsk.

Hvor mange ganger kan man bruke perfekt i en restaurantanmeldelse? For desserten var også perfekt. Enkel og balansert. En liten formkake som var sprø på utsiden og saftig på innsiden, pisket rømme (!) og bringebærsorbet. Så utrolig godt!

Dette var en set meny, men jeg tror jeg skjønner nå hvorfor kollekene mine stadig kommer tilbake til Colonialen Litteraturhuset. Det var ordentlig lekkert og jeg gleder meg til å komme tilbake.

English: when we started the research centre I work at, we had dinner at Colonialen Litteraturhuset and they served perfect cod and I loved it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *