En tur langs Fjellveien

Det er mange fine ting å gjøre i Bergen og en av dem er å gå Fjellveien.

Hva er egentlig Fjellveien? Først og fremst er det en ordentlig vei her i Bergen og folk har postadresse der. For det andre er den en av de mest brukte turveiene i byen. Det er en grusvei for det meste, og minner derfor mye om turveien langs Akerselva i Oslo. Den er bra for barnevogner og folk som vil løpe “i skogen”, men som ikke vil løpe på sti.

Fjellveien har nok bedre utsikt enn stien langs Akerselva, men begge er som en grønn lunge midt i byen. Du er plutselig helt alene, selv om byen er rett ved siden av deg og overalt rundt deg.

 

Jeg har gått langs Fjellveien to ganger nå og begge gangene har jeg satt pusten litt i halsen over utsikten og hvor vakkert det er alt sammen. Du går i noe som er en mellomting mellom en allé og en byskog og med lett yr, glinsende løv og solnedgang over fjorden så er det så vakkert at du ikke klarer å ta bilde av det en gang.

Det er nok mest folk som allerede bor på den siden av byen som bruker veien, men det er veldig lett å bare gå (klatre) opp bakken fra Fløybanen og så gå nordover langs veien. Fjellveien går faktisk ikke langt fra huset mitt og videre nesten helt ut til NHH. Jeg har ikke vært så langt ennå, men jeg ser for meg at det blir en tur helt til enden etter hvert.

Bergen er velsignet med mye fin utsikt og det er jeg veldig takknemlig for. Vi får se hvordan det blir nå som det begynner å bli ordentlig mørkt, men hittill har denne høsten bare vært bra, her i Bergen.

English: I have walked the path/ road Fjellveien twice now and I highly recommend doing the walk. You just follow the road on Google Maps and enjoy the view.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *