Irma Salo Jæger på KODE 4

Jeg går på KODE, kunstmusene i Bergen, stadig vekk og da svigers var på besøk i mars fikk jeg sett Irma Salo Jæger på KODE 4.

Irma Salo Jæger er noe så unikt som en kvinnelig, nålevende kunstner. KODE gjorde flere innkjøp av henne i fjor og nå stilles hun i Tårnsalen i KODE 4 denne våren.

KODE skriver om kunstneren: “Den finsk-norske kunstneren Irma Salo Jæger har vært en sentral aktør på den norske kunstscenen i mer enn seksti år og presentasjonen på KODE viser et utvalg verk fra slutten av 60-tallet og frem mot starten av 2000-tallet.”

Vi hadde flaks og fikk med en omvisning i utstillingen og den var bare utrolig bra. Det var veldig kult å se bildene i Tårnsalen, der det er naturlig lys og mye plass. Verkene som er utstilt er fysisk store og har godt av å få plass i det store rommet. Det er ikke så mange, så du bør kanskje ta en runde i resten av KODE når du er der, men jeg tror du helt fint kan sette deg ned på gulvet i Tårnsalen og bare nyte fargene og lyset.

Generelt har gallerier og kunstmuseet omvisninger, ofte på søndager ca kl 13 eller 14 og det koster ikke noe ekstra. Du trenger bare å møte opp og så får du en skikkelig kunstinnsprøytning og lærer både mye om kunstneren og kunsten. Det beste er selvfølgelig kuratoromvisning, men det er ikke alltid man har så flaks 🙂

I 2019 er jeg KODE medlem, som koster 550 kr, men som gir inngang for deg +1 hele 2019. Men en voksenbillett koster 130 kr, så nå som jeg har vært der tre ganger med +1 hittil i 2019 så er jeg allerede i pluss 🙂

KODE 2 blir pusset opp nå, men jeg anbefaler alle å få med seg Helen Frankenthaler og Irma Salo Jæger på KODE 4 før 21. april!

English: I saw the new exhibition at KODE 4 with Irma Salo Jæger and I loved everything.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *