Midt-Norge + strøm = usant

Det er noe eget ved å bo i midt-Norge når det kommer til strøm. Det har vært mye i media at vi som bor her “midt på” (det er jo langt i fra midten av Norge) betaler betraktelig mer for strømmen enn alle andre. Det har mange årsaker som jeg ikke tenkte meg borti, men resultatet er i hvert fall tydelig. I min forrige bolig, slik som denne, betalte jeg en fast sum i måneden for strømmen min og hvert år så SiT om jeg hadde brukt mer enn jeg hadde betalt for. Og så trakk de meg mer i husleie for strømmen jeg ikke hadde betalt for. Første året jeg bodde der betalte jeg 1000kr ekstra for et helt år. Da jeg flytta ut i juni betalte jeg 1000kr ekstra for et halvt år. Et halvt. Dvs dobbelt så mye. Og det kom fram at de 1000 kronene var strengt tatt bare for januar, februar og mars. Og jeg var bare hjemme 1 uke i januar. Men men.

Så nå som jeg betaler 1000kr mer i husleie gruet jeg meg litt til februar og denne ekstra strømregningen. Men vet dere hva? Husleia var 1000kr lavere enn vanlig 🙂 Jeg tror hele forskjellen er at jeg bor i 2. etasje og at vi snylter på de som fyrer under oss. For før bodde jeg i første…

For jeg skal si at når man betaler 4200kr i husleie og trenger 1200kr i mat og får 6700kr av staten, da har man 1300kr igjen til alt annet; øl, teater, kino, klær, bursdagsgaver, reise, you name it. Og da har man ikke råd til 1000kr ekstra i husleie. Når man tenker på at det bor 40 000 studenter i Trøndelag, så er det trist å tenke på at vi har så dyr strøm. Pengene jeg får fra staten går for tiden til å betale dyr strøm på grunn av hvor jeg studerer og høy husleie fordi studentsamskipnaden får for lite byggestøtte.

Men ikke har jeg tenkt til å flytte fra samskipnaden og ikke fra Trondheim, så jeg har det vel ikke så altfor ille. Men et tankekors er det så absolutt.

2 thoughts on “Midt-Norge + strøm = usant

  1. Hæ? Du tuller med meg? Bruker du bare 1200kr til mat? 300kr i uka er jo ingenting… Sikker på at du har regna riktig? Eller er du bare av den småspiste typen? 😉

    • 🙂 i februar brukte jeg 800kr på mat på tre uker. Vel, spiser litt lite innimellom og middag bare tre dager i uka (rekker det ikke oftere enn det), får mye mat på møter og slikt og så kjøper jeg aldri mat på skolen. Ikke kake, ikke kaffe og ikke middag. Manisk på å lage matpakke. Og dødsflink på å invitere meg på middag hos venner 😉 (men da inviteres de gjerne tilbake en annen gang, da).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *