Pappabesøk

Pappa var på besøk her i Trondheim og det var kaldt, solskinn og deilig.

Vi var på Havfruen, den eneste ordentlige fiskeresturanten i byen (ligger rett ved Gamle Bybro) og fikk tre retter med lekker mat. Og mye godt i glasset.

De hadde ikke noe cream sherry, så jeg fikk en drink i stedet for 🙂 Dette er cognac, Kahlua og fløte. Godt!

Og så var vi en fin og lang tur til Kunstindustrimuseet. Dette var tredje gangen jeg har vært der på et halvt år og har dermed fått med meg tre forskjellige utstillinger der. Denne gangen var det store veggtepper som var sydd sammen, nesten som lappetepper. Hver lapp hadde én farge, så det dere ser er sinnsvakt mange små lapper…

De var alle veldig fargeglade og fine og jeg tenkte med en gang at de hadde vært veldig fine på sykehus og andre slike store rom som trenger litt glede.

Vi spiste sen lønsj på Bella Bulldog, ligger vis á vis Mikrobryggeriet, rett ved Familien og stoppet til buss 5 i Dronningensgate. De har bulldogbrød som er to svære skiver hjemmebakt brød med masse deilig fyll i. De har også nydelige (gigantiske) boller, supper, deilig kaffe og sjenkebevilgning. Anbefales!

Og så var vi selvfølgelig innom delikatesseforetningen og skaffet meg deilig ost og…

valnøttbrød fra bakeriet i Lom. Det er dødsgodt! Og varer evig, så jeg blir aldri sulten. Vi var på revyen til Bygg på kvelden og spiste middag i hver vår sal på Britannia, jeg på fest og han i kjelleren på Jonathan. På søndag møttes vi behagelig sent og gikk på Vitenskapsmuseet (der hvor jeg skriver master, ja, men på selve museet). De har mange fine utstilinger. En de kaller Arken, som handler om arter, artsdiversitet, hvordan arter blir dannet og slike ting.

Her ser dere veggen med mange eksempler på variasjon blant dyr i verden.

De har en utstilling med ulike naturtyper og med utstilling av masse forskjellige mose- og lavarter i tillegg til vanlige planter. Jeg var veldig glad for at jeg fikk ta med pappa inn der 🙂

De hadde også en veldig spennende oversikt over hvor nært de ulike vitenskapene samarbeider. De hadde sett på linker mellom vitenskapelige artikler i noen store databaser på nettet og så laget et slikt kart. Her ser dere noen av mine felter; biodiversity, environmental science, genetics, plant biology, microbiology, mens statistics ikke synes.

De har også en veldig spennende utstilling og Nansens ekspedisjon over Grønlandsisen (fra øst til vest). Av de fem han hadde med seg i følget var ingen fra lenger sør i Norge enn Gudbrandsdalen og tre var trøndere 😉 Mye av utstillingen handler om inuitene fordi følget til Nansen akkurat mistet årets siste båt og måtte bli på Grønland i 8 måneder (eller noe slikt) mens de ventet på neste båt. Og da bodde de i inuitfamilier og var med på dagliglivet. Nansen var forresten også biolog…

Vitenskapsmuseet er gratis for alle studenter, så jeg anbefaler alle å ta seg en tur! De har mange forskjellige utstillinger så det er lett å bruke to-tre timer der inne 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *