Trøndelag teater 2012

Som sagt var jeg på presentasjonen til Trøndelag teater av programmet i 2012. Jeg fikk invitasjon fordi jeg har teaterkort og tilbragte noen timer på teateret midt på dagen med ferske boller med brunost og kaffe i krus. Bollene var deilige og det var en helt egen stemning. Gamle og nye teaterfolk, skuespillere og teknikere og alle de andre som jeg knapt vet hvem er. Det var mange som hilste på gamle kjente, nikket og småpratet. Det var spennende å være med på.

Det er mye spennende de setter opp neste år, både gammelt og helt nytt.  Arturo Ui er en type gangsterkomedie skrevet av Bertolt Brecht på 1940-tallet. Den handlerom gryende høyreekstremisme og er plutselig blitt veldig aktuell. Den skal jeg få med meg.

En annen gammel de setter opp er Gjengangere av Henrik Ibsen. Den settes opp på den lille studioscenen og det blir spennende hvordan de løser formen illusjonsmaskin. Jeg har sett lite Ibsen, så jeg lurer på om jeg kanskje skal ta meg en tur. I hvert fall nå som jeg nesten ikke betaler for teaterbilletter.

Den siste av de store forestillingene de setter opp er Hair på hovedscenen. Hair er jo en klassisk og veldig kjent musikal med veldig spennende musikk. Jeg har kunnet alt fra Hair utenat så lenge at jeg er nødt til å ta meg en tur. Dessuten har visstnok koreografen jobbet med Cirque de Soleil tidligere og de hadde hyret inn masse folk, så jeg gleder meg!

De skal også ha fire urpremierer av stykker skrevet av nordmenn. Noen av dem er mer i boks enn andre (ikke alle av dem hadde tittel ennå). Ett er et samarbeid med Black Box teateret i Oslo. Et annet blir skrevet til 75-års jubilieet til teateret til neste år. Et tredje handler om når de 7 største religiøse ledrne i verden møtes (G7). De skal også sette opp Prinsessedrama (som er en bok, husker ikke forfatteren). Boka er visstnok delt i flere deler og de har valgt deler som Snøhvit og Jackie Kennedy. Det stykket hørtes veldig spennende ut.

Etter sommeren kommer også Jeppe på bjerget, men denne gangen uten soveluer og slikt. Som en av dem sa: “siden dette stykket ble skrevet har jo hele Norge plutselig våknet i baronens seng…”

Det ser ut til at det blir et bra teaterår og jeg gleder meg til å være med. Dessuten er jeg veldig fornøyd med teaterabonnementet mitt, det var smart, det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *