Elgpølser!

Det er en stund siden sist jeg blogget om mat jeg har laget selv. Men forrige uke var egentlig en ordentlig bra matuke. På torsdag var jeg jo på styremøte med SiT Kafe og SiT Tapir med etterfølgende ølkurs og middag. Det skulle være siste styremøte, men på grunn av at Akademika er treige og feriepenger ikke kan betales ut før mot sommeren, skal vi møtes igjen. Men allikevel. Først var det ølkurs og vi smake oss gjennom undergjæra og overgjæra øl (egen post kommer senere). Deretter ble det treretters middag (uten bilder),  mye skåling, mange taler og mye godord. Det ble til og med grove finnmarkingvitser og stev. Alt er mulig hos SiT, det er helt sikkert.

I helga var jeg på bursdagstur med TSSG der vi feirer bursdagen til hytta vår, Suddeli Duddelibu, som i år ble 48 år. Hovedatraksjonen er bursdagsmiddagen på lørdag med taler, sanger og bursdagskake. Rettene er hemmelige  og kaken har et dagsaktuelt tema som blir avslørt når kaka blir satt på bordet. Mye forventninger ute og går, kan dere skjønne. Årets meny var, om jeg husker riktig:

  • pønsj med tranebærjus, eplejus, sitronsaft og vodka,
  • hvitløksmarinerte scampi med foccacia og pesto (alt hjemmelaget),
  • frittata med potet, paprika og selleri,
  • beikensurret kyllingfilet, smørdampet gulrot og squash, ris og kremet soppsaus
  • til dessert müsli, fersk frukt og Philadelphiakrem. Det var riktig deilig!

Årets bursdagskake handlet om telefonkiosk, fordi TSSG i høst, på dugnad, kjøpte en telefonkiosk som vi skal bygge om som dusj utenfor badstuen vår på Duddelibu. Det er et forrykende prosjekt og vi har stor tiltro til Telemontørene, det nye datterselskapet i TSSG konsernet 😉

Og så, selv om vi egentlig skulle ha en enkel søndagsmiddag, etter at vi begge hadde vært på tur i helga, så ble det litt fænsi middag i går også. Erik har nemlig kokeboka til Andreas Viestad – Kunsten å koke vann, og målet var å bruke de vanlige grønnsakene våre til noe morsomt. Det er Andreas Viestad som har lært oss å steke asparges og i går lærte han oss å glasere gulrøtter og å lage blomkålpuré og brokkolipuré. Ikke at du lager pureene så annerledes enn du lager potetstappe. Det var vel mer å få ideen at de kunne være gode å lage puré av, og det var de. Anbefales! I tillegg anbefaler jeg dette for å glasere gulrøtter:

Skjær gulrøttene i litt tykke staver, stek dem i tørr panne med salt og rosmarin. Hell over litt sukker og fortsett å steke dem på høy varme. Når sukkeret er karamelisert legger du to spiseskjeer smør i panna. Når gulrøttene er varme gjennom tilsetter du mer rosmarin og så legger du dem rett på tallerkenen. Deilig!

Det hele ble nytt med elgpølser rett fra slakteren (han er faktisk egentlig pølsemaker) på Høvik (i Bærum, altså) og den siste av de to flaskene rødvin jeg fikk i avskedsgave fra SiT på torsdag.

Deilig helg, sier du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *