Falafel

Den første middagen vi lagde selv på det nye kjøkkenet var falafel.

Vi har jo flyttet til Oslo, innen for ring 3 og da må man jo nesten lage noe (litt) eksotisk. Og fordi vi begge er store tilhengere av blogger, brukte vi denne oppskriften på falafel, fra den veldig underholdende bloggen Calcuttagutta. Calcuttagutta er et bloggekollektiv, så det er flere forfattere og mange festlige temaer som dekkes, og dermed også mye morsom mat. Oppskriften vi har brukt er den fra bloggen (bare at vi faktisk brukte kikertmel, kikert-mel altså, og en lime pluss sitronsaft, for det var der vi hadde), selv om de baserte seg på boken “Kjøttfrie dager“.

Falafel er veggismat basert på kikerter og veldig godt. I panna så de ut som på bildet til Camilla:

Vi spiste dem sammen med dampet, fersk rosenkål, ferske gigantiske sukkererter/flate brekkbønner og en tomat- og fetasalat. Neste gang skal vi også ha litt tzatziki på, for Erik syntes det var litt tørt. Men bare litt.

Men det blir helt klart en neste gang, for det er utrolig smaksrik mat og en veldig god måte å spise vegetar på. Men om du ikke vil lage det selv finnes det jo som vegetaralternativ på alle kebabsjappene i hele verden 🙂

English: we tried making falafel as the first thing we did in our new kitchen. Great success!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *