Mathallen

DSC_0343

Beate tok oss med til Mathallen på Vulkan for noen uker siden. Vi dro på en lørdag og fant ut at det fungerer utmerket så lenge man er der før 11.30… Og om du skal dit noen gang, så har de bare stengt på mandager, akkurat som museer.

DSC_0363

Vi var der mest for å se oss rundt, sondere terrenget kan man vel si. Og oppsummeringen er at det er en god samling av spesialistbutikker, og butikkene er helt på høyde med andre spesialister rundt i byen.

DSC_0344

De hadde spesialister på ost, kaffe, fisk, kjøtt, grønnsaker, øl, bakevarer og kaketing, i tillegg at det var en del som hadde mat fra ulike områder. Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Valdres var alle representert.

DSC_0345

Erik fant ut at den nye kaffemaskinen hans er det absolutt hotteste i kaffeverden akkurat nå. Det er var ganske morsomt. Det er altså at du heller vannet på kaffen din selv.

DSC_0346

Det var litt tidlig (og vi bryr oss litt om vekta alle tre), så det blir ikke paier, men senere skal jeg tilbake og finne noen å dele en sånn her marengspai med.

DSC_0347 DSC_0348

Erik blunker av glede over fersk kaffe.

DSC_0349

Den hvite, faste geitosten fra Beito (i Valdresbutikken) var veldig, veldig god. Jeg anbefaler den på det sterkeste. Valdres (i tillegg til Lier og Hardanger) er kanskje det stedet i Norge der gårdbrukerne er flinkest til å spesialisere seg og lage kvalitets nisjeprodukter.

DSC_0350

Mathallen har visstnok en bar i kjelleren, men vi prøvde oss bare i ølpuben oppe.

DSC_0351

Ingenting er som juleøl på tapp før 12 på en lørdag 😉

DSC_0352 DSC_0354 DSC_0355

Beate og Erik måtte begge instagramme. Så jeg fotograferte.

DSC_0356 DSC_0358

Bakeriet rett ved siden av puben hadde 2 (eller 4?) liters dunker med Rørossmør. Det er ingenting i verden som er så godt som Rørossmør. Du får det på veldig mange litt godt assoterte dagligvarebutikker. Neste gang du skal ha ferske rundstykker med smør, prøv det.

DSC_0359 DSC_0360

Vi kjøpte gode lammepølser av han her.

DSC_0362

Det var mange av butikkene som hadde godt utvalg (eller bare) økologiske produkter. Anbefaler alle å ta en runde innom!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *