Å vitne mot noen i familien din

729x

 

Dette bildet kommer fra en artikkel om et nytt lovforslag i Afganistan som gjør det forbudt å vitne mot noen i familien din. Dette betyr at kvinner ikke kan vitne mot familiemedlemmer som mishandler, voldtar eller selger dem. Jeg blir like trist, frustrert og oppgitt hver gang jeg leser om slike ting. Jeg priser meg lykkelig for at jeg i hvert fall er født og oppvokst i Norge og at jeg som kvinne har sluppet å leve i en slik virkelighet. Sluppet å leve i et land der man kan giftes bort når man er fem år, når man ikke bestemmer over sin egen kropp, egne penger eller kan gå ut uten følge. Men jeg tror at det må være mulig å gjøre verden til et bedre sted. Ikke at jeg vet hva jeg kan gjøre for kvinner i Afganistan, egentlig. Men jeg kan i hvert fall begynne å feie for egen dør og gjøre mitt for å gjøre Norge til et enda mer likestilt samfunn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *