Tomatboks og couscous blir middag

Jeg har et supert middagstips til dere om dere vil lage mat raskt. Tomatboks og couscous.

image

Hva er jeg snakker om her? Jo, couscous er superpraktisk å ha i skapet for det tar kun noen få minutter å koke (i motsetning til poteter som tar en halvtime eller tørket pasta som tar 8-12 minutter). En annen praktisk ting å ha i skapet er bokstomater. Du kan ha dem i skapet i evigheter og de er greie å ha når man plutselig trenger tomatsaus til noe. Og nå kommer vi til mitt supertriks tomatboks og couscous. Jeg oppdaget nemlig at du trenger ikke å koke opp vann til couscousen først og ha på tomatsaus etterpå. Du kan bare koke tomatene og så ha couscousen oppi.

Dette gjør du:

  1. Ta en boks tomater rett i gryta.
  2. Ha i salt og olje og kok opp.
  3. Ha i 1 dl couscous.
  4. Ta av plata, rør rundt og vent 1 min.
  5. Nam, rask mat.

Her sett med stekt laks, squash og rødløk, men du kan ha til hva du vil. Paprika, halloumi, aubergine. Tenk tyrkisk eller marokkansk for å få inspirasjon. Kanskje ha i kanel? Det er mange muligheter der ute, selv om du vil ha rask og enkel mat. Tomatsboks og couscous blir middag.

English: next time you’re having couscous, skip boiling the water, boil tomatoes in stead and put the couscous directly in the sauce. Superb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *