Slägeren torsk i frakk – perfekt fiskemiddag

Nå skal jeg tipse dere om torsk i frakk, en veldig enkel fiskemiddag som alle liker, uansett om de liker fisk eller ikke.

image

Torsk i frakk er enkelt og greit torsk i butterdeig som er bakt i ovnen. Det tar lenger tid enn å bare steke en torskefilet, men det smaker tusen ganger bedre. Du kan bruke akkurat de krydderene du vil, jeg liker blåmuggost eller ferske grønne krydder.

Jeg synes det beste er å bruke noen tynne fiskefileter. Vi bruker ofte Firstpricetorsk. Du trenger en filet og en butterdeigsplate per person.

Oppskrift:

  1. Tin begge deler så de ikke er frosne lenger (men ikke varme).
  2. Kjevl ut butterdeigsplata.
  3. Tørk fiskefileten med tørkepapir og legg den midt på butterdeigen.
  4. Dryss på krydder (basilikum, timian, salvie etc er fint) og en ost du liker. Blåmugg er en personlig favoritt, fetaost ser dere på bildet.
  5. Brett igjen butterdeigen så det dekker fisken som best du får til.
  6. Putt i ovnen på ca 200 grader, trenger ca 20 min. Stek til butterdeigen er gyllen. Om fiskefileten er tynn er den mer enn klar, er det en tykk bit bør du har lavere temperatur og lenger tid.

I dag hadde vi salat laget av tomat, paprika, rødløk og olivenolje som vi hadde til. Vi pleier ikke å ha potet eller noe annet til fordi det er nok mat i butterdeigen, men det er fint å ha grønnsaker til. Ovnsbak paprika eller sopp til, eller ha gulrøtter, brokkoli eller brekkbønner ved siden av.

Nam!

English: you should try oven baked cod in butter dough or filo pastry. It is perfect for cheap cod or for people who prefer their fish to taste less like fish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *