Podcaster!

Jeg hørte på podcaster 2007-2009, fant dem i iTunes og hørte på dem på iPoden min mens jeg gikk til og fra universitetet. Men så sluttet jeg med å kjøpe CDer, begynte å strømme musikk og brukte derfor iPoden min mindre og mindre også. Ironisk nok var det en annen teknisk hendelse som gjorde at jeg begynte å høre på podcaster igjen, nemlig at telefonen min høsten 2014 var nesten helt død og at jeg ikke hadde en lånetelefon mens jeg ventet på ny telefon. Jeg levde derfor helt gjennom iPaden min, som jo hadde iTunes og podcastapp og begynte å høre på podcaster for å ha noe å gjøre på toget hver dag.

Det går litt opp og ned hvor mye jeg hører, dvs om jeg vil gjøre noe annet på toget, men jeg tenkte jeg kunne lage en liten liste, om noen vil ha noen tips. Flere av dem er laget av folk jeg også følger på Youtube eller som jeg har funnet på Youtube og noen som jeg har funnet gjennom blogger. De er på norsk, engelsk og svensk og handler om mye rart.

  • Explain things to me: Anna og Brad intervjuer en ekspert om yrket deres hver gang. Veldig interessant. Engelsk. Anna er også på youtube.
  • Stuff mom never told you: Cristen og Caroline er feminister og prater om kvinnesak og likestilling for alle. Engelsk. Cristen er også på youtube.
  • The read: Kid Fury og Crissle prater om popkultur og livet som POC i USA, de er fierce og sinte. Engelsk.
  • Dear Hank & John: Hank og John svarer på spørsmål og gir råd til folk som følger dem på internett. Engelsk. Har felles kanal på youtube.
  • Last name basis: Franchesca og Patrick snakker om hva som skjer i verden akkurat nå, spesielt om feminisme, rasisme og internett. Engelsk. Franchesca er på youtube og er stor på twitter.
  • Psycho babble: Tyler og Korey er bestevenner som snakker om popkultur, artister etc. Engelsk. Har hver sin kanal på youtube.
  • Ear biscuits: Rhett og Link prater med en ny person som gjør ting i (sosiale) medier (hovedsakelig youtube) hver gang. Engelsk. Har felles kanal på youtube.
  • Glädjeflickorna: tre svenske feminister som snakker om damelivet i nåtidens Sverige. Svensk.
  • Når du hører denne lyden: Kristin og Lena prater om bøker, biblioteker og litt feminisme. Norsk.
  • Reasonably sound: Mike utforsker lyd og musikk på en nerdete og grundig måte. Engelsk. Er også på youtube.

Jeg har selvfølgelig også hørt på Serial, This American Life, Planet Money og Radio Lab, men følte meg så mainstream at jeg prioriterte å finne noen andre podcaster, og nå rekker jeg ikke å høre på alle…

Explain things to me, Når du hører denne lyden og Reasonably sound er morsomme for å lære nye ting. Om du vil fortå mer av moderne medier og hva som skjer med youtube må du høre på Ear biscuits. Stuff mom never told you og Glädjeflickorna er bra steder for feministinput. The read og Last name basis følger med i verden og kommer med POC (people of color) perspektivet på ting. Spesielt Franchesca blir herlig harmdirrende. Psycho babble er to bestevenner som prater om popstjerner, musikk og internett og som er herlig homo begge to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *