Linsegryte på frihånd

Min kjærlighetsaffære med linsegryte startet i jula i fjor, da jeg lagde dhal for første gang. Da skulle den spises i juleselskap (med asiatisk vri, som dere skjønner) og jeg hadde tid til å lage noe som først skulle ligge i bløt lenge og så koke lenge. Så har posen med tørre linser ligget i skuffen helt til Frank kom på middag og skulle ha vegetariansk mat uten fisk. Og så ha jeg lest om Elsas ymse gryter hele høsten, så for litt over en uke siden bestemte jeg meg for å lage det igjen. Her er min linsegryte på frihånd!

DSC_0355

Kjernen i gryta er røde linser, kikerter og tomater. Det enkleste er å bruke de som allerede er lagt i bløt, men på Grønland er tørre linser utrolig billig og kommer i en haug varianter.

DSC_0357

Først brunet jeg løk og chilli. Grunnstenen i alt jeg lager.

DSC_0358

Så raspet jeg noen gulrøtter og hadde i. Billig, gjør det kremete når de har kokt lenge og matcher i fargen 🙂

DSC_0359

Hemmeligheten for å få det til å smake “autentisk” er krydderet. Er kommer også Grønland meg til hjelp. Jeg brukte malt koriander, garam masala, hele kumin, tandoorikrydder og knakk opp en kanelstang i halvstore biter.

DSC_0361

Alt oppi gryta så det får putre.

DSC_0363

Etter å ha kokt i 20 min sjekket jeg gryta og helte i 2 dl vann så det ikke skulle bli for tørt.

DSC_0364

DSC_0365

Bestemte meg også for å ha i litt fersk tomat og kom på at jeg hadde glemt koksmelk.

DSC_0370

DSC_0372

Mmmm. Til sammen kokte gryta i 1 time, pluss tiden til å steke løk og sånt. Det ble en veldig full gryte og i hvert fall tre fulle middagsporsjoner.

DSC_0374

Jeg er veldig fornøyd over å ha mestret improvisert linsegryte og føler jeg har fått en ny fjær i hatten.

English: I made red lentil curry without recipe the other week and it turned out really well. New superskill aquired!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *