Treningsåret 2015

August 2014 begynte jeg og Beate en treningsdagbok i Google Drive og siden da har jeg skrevet ned all trening der. Nå som 2015 er over ville jeg finne ut hvordan treningen min egentlig gikk. Fikk jeg til å trene to ganger i uka hele året? Hvor mye trente jeg? Hva gjorde jeg?

image (1)

Først telte jeg hvor mye jeg hadde trent per måned. Ettersom det for det meste er fire uker per måned er det tydelig at jeg ikke fikk til nyttårsforsettet mitt helt. Men mars og november er eneste to måneder under 8. Spesielt november var dårlig fordi jeg var syk og ikke fikk til å komme meg ut, så alle øktene er bare gåing.

Juni er høy fordi vi gikk og gikk da vi var på interrail og jeg skrev inn alle gådagene og hvor langt vi gikk. Men jeg hadde ellers nesten ingen treningsøkter i juni. Men mai og april var måneder jeg var veldig flink! 12 og mer betyr jo tre treninger i uka og da begynner det å bli bra.

Etter å ha telt gikk jeg dypere inn i kvaliteten på treningen. Hva har jeg egentlig gjort?

image

Jeg klassifiserte de ulike aktivitetene mine og så telte jeg dem også. Det jeg har gjort mest av er å gå. Gå til jobb, gå til kino, gå over alt. Sykle er en god nummer to, mye på grunn av sykkelturen i sommer. Står nok for nesten alle treningsøktene i juli… Men på tredje plass kommer styrke, det er jeg fornøyd med. Det er trening som jeg liker godt og som jeg alltid for å til å kjøre hardt. De to neste er løping og intervall, som også er løping, men i oppoverbakke eller trapp. De er jo også gode treningsmåter og til sammen er de større enn styrke. Jeg løper fordi det er enkelt, selv om jeg ikke egentlig liker det. Siste kategori med synlig tall er yoga. Jeg har jo delt YouTube-yogalista mi med dere allerede og her ser dere hvor mye jeg faktisk har gjort i høst.

Tanker for treningsåret 2016: a) jeg vil trene mer styrke enn jeg løper for det er morsommere. b) jeg håper det blir mer ski, nå som jeg har fått nye. c) det aller morsomste i verden er å klatre, jeg får sette inn et ekstra gir for å lure folk med meg i klatreveggen. d) gå kan ikke være den største treningsmåten i 2016, mer svette, mindre sniking!

English: I have kept an electronic work out journal the last year and now I have analysed my work out habits. I have kept my New Year’s resolution almost every month, I have mostly walked and run, but still a bit of weight lifting. Next year walking can’t be in first place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *