Oppsummering av styrketrening januar – juni 2016

Vet dere hva? Jeg er blitt så glad i all statistikken min på trening at jeg bestemte meg for å ta det til neste nivå. Nemlig se nærmere på min styrketrening hittil i 2016.

Jeg har en treningsdagbok som jeg bruker når jeg trener styrke. Der skriver jeg ned øvelsene jeg gjør, hvor mye jeg skal løfte og kommentarer om hvordan det går og om jeg bør øke vektene neste gang. Dette gjør at det blir minimalt med tenking mens jeg trener og at jeg har god progresjon på treningen min.

Styrketrening_2016.1

Ettersom jeg har bestemt meg for å være flink til å trene styrke dette året tenkte jeg det kunne være interessant å se hvordan progresjonen min har vært hittil. Hvor mye styrketrening jeg har fått til og hvor sterk jeg har blitt. Så jeg åpnet excel, skrev inn alt fra treningsboka mi, lagde disse pene plottene og dette er hva jeg fikk.

Så, i begynnelsen av januar hadde jeg allerede hatt noen økter, så jeg begynte ikke helt på null. Men når man ikke har trent noe styrke på lenge må man begynne med veldig lave vekter. Som dere ser begynte jeg ikke egentlig med lave nok vekter for overkroppsmusklene (militærpress, sidehev, franskpress, bicepcurl) for jeg har ikke økt mye fra da jeg begynte. For de store muskelgruppene var det først en rask økning, men etter 3-4 økter stabiliserte det seg. Den store nedgangen i markløft er fordi vekten ble så tung at jeg ikke klarte å holde  stanga i hendene lenger. Så jeg økte antall serier fra 1 til 3 og reduserte vekten fra 85 kg til 60 kg. Deretter har jeg økt igjen for å finne en vekt som er tung nok, men som jeg kan holde.

Styrketrening_2016.2

Som dere ser har jeg hatt lite progresjon på overkroppen, men prosentvis er en økning på 2,5 kg av 20 kg ganske mye, så det er kanskje ikke så rart at det går sakte. Mitt første mål var å ta mer enn 70 kg i knebøy, siden det gikk fort innså jeg at 100 kg ikke var så langt unna. Etter figuren min skal det være i slutten av august 😉

English: We are half way through 2016 and I went through my weight lifting progress. I am quite pleased with how much I lift now 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *