Stoltzekleiven opp på en lørdag

Etter familieselskap på fredag og det som skulle bli en stor fest på lørdag, trengte vi litt luft på dagen. Vi bestemte oss for å gå Stoltzekleiven, en spektakulær Bergenstur.

dsc_0100

Det var meldt ganske pent og overskyet, men var ganske vekslende, så vi hadde på regnjakker og hadde regnbukser i sekken.

dsc_0101

Geirs foreldre hadde satt igjen bilen hos Trine og Geir kvelden før, så vi kjørte den hjem til dem. Og de bor i bunnen av Stoltzekleiven, så da bilen var levert var det bare å begynne å klatre. På kartet bak oss ser dere hele ruta. Det er langt og bratt, hele veien.

dsc_0113

Det er sherpaer fra Himalaya som har lagt denne steintrappa i Stoltzekleiven. Tenk på det, bære stein opp her. Jeg hadde mer enn nok med å bare bære meg selv. Det er et bakkeløp som heter Stoltzen, der de løper opp her og den raskeste har løpt på under 8 minutter. Folk ass.

dsc_0114

Vi brukte ca en halvtime opp. Jeg måtte stoppe og puste og ta bilder innimellom, men jeg klarte egentlig fint å holde jevn fart opp hele bakken og det er jeg fornøyd med.

dsc_0120

Ofte når jeg snakker om trening og at jeg egentlig bare trener styrke, pleier folk å si “det går jo ikke an” og “du må jo trene kondisjon også”, men jeg synes at turen opp Stoltzekleiven beviste at det trenger jeg egentlig ikke. 95 kg i knebøy var mer enn god nok oppvarming til 30 minutter i trapp og jeg ble ikke det minste støl av turen. Hurra!

dsc_0122

Hele turen måtte vi av og på med hette og vanter, men akkurat da vi kom opp bakken var det perfekt lys.

dsc_0125

Trine med bursdagssprudlen sin på toppen av Stolzen, det er sånn det skal være.

dsc_0130

To fornøyde damer på toppen av byfjellet! En veldig varm Ingeborg og en ikke fullt så varm Trine 😉

dsc_0141

Men å gå opp Stolzen var ikke nok for oss! Vi måtte jo ha litt ordentlig tur, så vi bestemte oss for at vi skulle gå hele veien hjem.

dsc_0144

Vi gikk ned fra fjellet, skiftet til regnbukse, kjøpte en skillingsbolle og gikk rundt vannet og plutselig var vi hjemme igjen. Det er ikke dårlig å få til tre timer med tur på en lørdag, sånn mellom familieselskap og fest!

English: the second day in Bergen we walked the iconic trip up Stolzekleiven and then all the way back to the apartment. It was lovely getting some fresh air before the party and I got to test myself up the steep hill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *