Hjemmelaget bahn mi – godt og enkelt

På julewok laget jeg bahn mi, vietnamesisk baguette, og det ble så vellykket at jeg vil dele oppskriften med dere. Det var både enkelt og godt og ettersom nordmenn elsker alt som kommer i brød er det en sikker vinner i alle anledninger. Oppskriften min hentet jeg fra Viet World Kitchen.

Til bahn mi trenger du:

 • fransk eller vietnamesisk baguette
 • svinekjøtt av noe slag (jeg hadde indrefilet av svin kjøpt på salg som fikk en runde med sousvide og five spice)
 • syltet gulrot (jeg gjorde det selv dagen før)
 • tynne skiver av agurk (bruk ostehøvel)
 • majones
 • syltet jalapenos
 • fersk koriander
 • soyasaus

Sånn lager du bahn mi:

 • ta en ostehøvel og lag ange flate skiver av den. Den og gulroten skal lage krønsj og friskhet.
 • snitt kjøttet ditt fint så det blir pene skiver du kan legge på brødskiva, akkurat som vanlig.
 • stek baguetten (jeg brukt vanlig fra Firstprice) og ta ut krommen (den myke biten).
 • smør baguetten med majones og hell over soyasaus.
 • stable gulrot, kjøtt, agurk, jalapenos pent på baguetten , legg på så mye koriander du liker (jeg hadde et tykt lag og allikevel syntes gjestene mine at det kunne vært mer), legg på toppen og nyt!

Ettersom jeg skulle servere det som “tapas” skjærte jeg baguetten opp i ca fem cm brede stykker. Da var de akkurat passe store til at man fikk en ordentlig smak, men at man heller ikke ble for mett. Min erfaring var at jeg kunne puttet mye mer av det “eksotiske” oppi, så vær vågal! Det er visstnok tradisjonelt å også ha leverpostei i, noe jeg hadde tenkt til, men glemte fullstendig da jeg holdt på. Men det skal jeg prøve neste gang!

English: I made bahn mi for a party this Christmas and it was both super good and super easy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *