Mye og bra trening i 2016

Vi er tre dager inne i 2017 og det er på tide å oppsummere min trening i 2016. Jeg har hatt digital treningsdagbok i enda ett år og oppsummert treningen min hver måned. Nå tenkte jeg å oppsummere hele året.

Først ser vi på det måned for måned. Alle måneder unntatt februar trente jeg ti eller flere ganger. Sammenliknet med i fjor har jeg trent mer flere måneder enn jeg har trent mindre. Faktisk er det bare tre måneder jeg trente mer i 2015, april, mai og juni. Den største forskjellen på trening i 2016 og 2015 finner vi i oktober, med syv flere treninger. Men totalt har jeg trent 25 flere ganger i 2016 enn i 2015, i gjennomsnitt to ganger ekstra i måneden.

Nå vil jeg se litt på hva jeg har gjort på trening. Målet mitt i år var å øke kvaliteten på treningen min, spesielt å ha mer styrketrening. Ved opptelling kommer heldigvis styrke ut i tet med 71 treninger, eller 47 % av øktene. Dessverre kommer gåing nest øverst på lista i år, med 32 økter og 21 %, men sykling er på tredje plass med 28 økter og 18,5 %.

Så sammenliknet med 2015 har jeg redusert gåing med 15 %, syklet like mye, økt styrke med 30 % og fullstendig sluttet å løpe.

Jeg har skrevet ned tidspunktet jeg har trent hele året og nå er jeg spent på å se på når på døgnet jeg trener. Jeg fikk ikke til å plotte tid mot dato, så jeg finner ikke ut om jeg har hatt trender i når jeg har trent. Men det jeg har funnet ut er at jeg har trent på mange rare tidspunkter. Jeg er ganske sikker på at alle tidspunktene mellom 22 og 08 er sykling hjem fra fest eller til jobben. Av en eller annen grunn er det vanligste tidspunktet jeg trener kl 13, men jeg antar det er fra helger og ferier. Det ser også ut som jeg trener hele ettermiddagen, spesielt rundt 19.

Så hva synes jeg om min trening i 2016? Jeg er veldig fornøyd! Jeg har trent mer enn ifjor, jeg har trent mer styrke og gjort mer trening jeg liker. Det blir ikke noe nyttårsforsett med trening for 2017, men jeg håper at jeg klarer å holde fast ved treningen også i år.

English: going through my work out stats for 2016. I am very pleased with how well I have done and how much weight lifting I managed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *