Se Tosca med Ung i Operaen for 200 kr (om du er under 30 år)

Noe av det beste med å bo i Oslo er at det er en Opera der og det er spesielt fint om man er under 30 år. Operaen har nemlig et initiativ som heter “Ung i Operaen” der sponsorer subsidierer billetter for folk under 30 år, så det skal være billigere å se opera. Nå er jeg snart 30 år (og bor ikke i Oslo lenger), men jeg synes dette er et ypperlig tiltak som alle på få med seg.

Vanligvis har Ung i Operaen et visst antall billetter man kan kjøpe for 150 eller 200 kr, men nå skal de fylle HELE salen med folk under 30 år!

Lørdag 17. februar kl 18.00-19.50 kan kun folk under 30 år se Tosca i Operaen. Det er helt magisk, faktisk. Så meld deg på nyhetsbrevet til Ung i Operaen, finn dem i sosiale medier og ta deg en tur i Operaen!

Om du ikke har vært i Operaen i Oslo før har jeg noen tips:

  • pynt deg så mye som du vil. I Norge trenger man ikke å pynte seg om man ikke vil, men all erfaring tilsier at det blir morsommere om man har pyntet seg litt og ingen synes det er rart om du møter opp i dress.
  • du kommer ikke til å skjønne noe av det de sier på scenen, men det går bra. Alle har hver sin bittelille skjerm festet på stolen foran seg der teksten står (du kan velge mellom norsk og engelsk).
  • du kan komme tidlig og få presentasjon av forestillingen ellers så står det godt forklart om alle operaer på Wikipedia. Det er ikke juks å lese hva som skjer på Wikipedia først, før var det vanlig at det stod i små hefter som folk hadde hjemme.
  • det er pause midt i forestillingen. Det er alltid lang kø i barene, men du kan kjøpe det på forhånd og så står det du har kjøpt klart til deg i pausen. Raskt og effektivt.
  • om vinteren kan det være litt kaldt når du sitter på gulvet (nederst i salen), så ta med skjerfet ditt inn om du har bare skuldre.

English: the opera in Oslo has a campaign to get young people to see opera and now they are going to fill the whole room with young people on 17. February. If you are under 30 you should totally join 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *