Vårslipp, hestehov og after eight

På lørdag hadde jeg to planer; vårslipp av Dolly og bursdagsfest for Kristian.

Dolly har bodd i garasjen til mormor i vinter, så vårslipp innebar å først dra til mormor i Holmenkollen. Den utsikten her, altså. Jeg her jo ganske godt vandt med utsikt, men utsikten i bakken over Besserud er ikke dårlig.

Det var så mye fin hestehov langs veien, så jeg plukket noen til mormor. Det må være 20 år siden sist jeg plukket blomster til en besteforelder, men det var veldig hyggelig. Jeg tror mormor også syntes det var fint.

Jeg fikk lønsj og kaffe, vi snakket om livet og påska og så gikk jeg ned og startet Dolly. Det var ikke vanskelig i år heller, Dolly er en veloppdragen dame.

Erik var hos Kristian og brygget øl mens jeg fikset vårslipp. Vårslipp for Dolly innebærer nesten bare oljeskift. I år hadde jeg planer om vask og polering og kanskje litt nødlakking av noen bakskjermer også, men man rekker ikke alt man vil.

Dette er et bilde av torpedoveggen i Dolly og bokstavene i svart er fargekodene til den røde og dne hvite fargen hun er lakkert i. Det er sånt man må vite når man skal kjøpe sprayboks med maling.

Jeg har alltid likt kontrastene i livet mitt og jeg synes dette bildet viser en kontrast tydelig. Jeg liker både å pynte meg (giftering og neglelakk) og å mekke bil, bruke kroppen og ta vare på det jeg eier (pussegarn, sprayboks og skitten svamp). Hånden min er såpass ren fordi jeg for en gangs skyld husket å bruke plasthansker til de skitneste jobbene.

Etter noen timer med bilvask, oljeskift og rydding var jeg ferdig for dagen. Jeg må finne et sted jeg kan spraye skjermer i fred og ro og jeg må sette av tid til å virkelig få polert Dolly. Skjermene hennes ser ikke ut. Men det er godt å ha tatt unna litt og fint å ha en ren og pen bil.

Resten av dagen ble brukt i stua til Silje og Kristian. Jeg fikk andre grillmiddag på rad, drakk morsom øl, spiste en utrolig god sjokolademoussekake som smakte after eight, snakket om ferieplaner og gledet meg til å smake ølet de hadde brygget.

English: Saturday was spent getting Dolly, making her ready for summer and spending time with my friends eating the best mousse cake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *