Filmfestival

I helga har jeg vært på filmfestival med Trondheim Studentspeidergruppe på hytta vår Duddelibu. Duddelibu er en standard 50 år gammel speiderhytte og har derfor vann i brønnen (myra) og lys fra parafinlamper og stearinlys. Å ha filmfestival på hytta krever dermed agregat. Men agregat på pulk er jo ikke noe problem, og nå for tiden har folk så store sekker at forsterker og høytalere kan gå nedi en sekk og plutselig har man hjemmekinoanlegg midt på myra på Selbuhøgda.

Det var lenge siden sist jeg hadde vært ute på tur i ullundertøyet mitt nå og det var godt å komme seg på hyttetur, men det blåste så veldig at det ble ikke så mye uteaktiviteter. Derimot fikk vi sett masse film! Det var jo en filmfestival, tross alt…

I løpet av helga fikk vi sett:

Nord: norsk road movie om en alkohol- og pillemisbrukende psykisk syk mann som kjører snøscooter fra Trondheim til Finnmark. Fantastisk god film.

Trillingene fra Belleville: fransk animasjonsfilm om en bestemor som skal redde sitt barnebarn fra den franske mafiaen i Belleville. Frankrikes svar på Flåklypa Gran Prix.

James Bond – Casino Royale: den nest nyeste James Bond filmen. Første filmen med Daniel Craig som Bond. Klassisk actionfilm.

Sherlock Holmes: den nye produksjonen med Robert Downey Jr. som Sherlock Holmes. Mange finesser og fart. Anbefales.

Snatch: britisk actionfilm om ulisensiert boksing og diamanter i London. Brad Pitt spiller britisk sigøyner og bokser.

Lost in translation: drama om to ensomme mennesker som møtes på et hotell i Tokyo. Gjennombruddet til Scarlett Johanson og regissør Sofia Coppola. Klassisk og ettertenksom.

– en eller annen obskur treningsvideo til morgengymnastikken søndag. Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro å ha morgengymnastikk i sovepose.

Slipp Jimmy fri: norsk animasjonsfilm om den narkotikaavhengige elefanten Jimmy, militante dyrevernere, russisk sirkus og samemafia. Anbefales!

Det har blitt pannekaker og taco (begge klassikere på hyttetur), kake, snacks, tur og kos. Det er ikke alle studenter som har plass til filmkveld med 16 stykker og da er det greit å ha en egen hytte. Men det er godt å være tilbake i byen igjen. Uka som kommer blir det sosialliv, speidermøte, mer klatring og kanskje fest helt til slutt. Jeg er en som trenger variasjon i livet. Og det får jeg også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *