One night at the opera

I jula fikk jeg lurt med meg familien i operaen (ikke at de er så vanskelige å lure) for å se en ekte opera. Vi har vært en del i operaen før, men ofte for å se ballettforestillinger. De er litt lettere å svelge.

Fordi det var viktigere å være i operaen (hadde ennå ikke fått testet ut den nye) enn hvilken opera vi fikk sett/ hørt, så endte vi opp med en opera som heter Eugene Onegin skrevet av Tchaikovsky basert på en bok av Pushkin. Den har en enkel historie og svært lite blod og gørr til å være en opera, men den var underholdene og betagende. Jeg må innrømme at det var litt lite action i første akt for min smak, men i andre akt var det innimellom så mye bra musikk og skuespill at jeg rent glemte å lese oversettelsen fra russisk…

Aldri vært i operaen, sier du? I Den Norske Operaen er det 50% studentrabatt og forestillinger hele tiden. Ta med den en venn, ta på deg noe pent (i Norge kan du har på deg alt fra strikkekjole til gallakjole når du går i operaen), husk å lese historien på forhånd (wikipedia er en uendelig kilde til informasjon) og kos deg!

Og trenger du en date til operaen er det bare å si ifra 🙂

Visste du forresten at Trondheim kino direktesender fra The Meteropolitan Opera (kjent som The Met)  i New York omtrent en gang i måneden? Jeg tror de gjør det i Oslo også. Sjekk det ut her. Jeg har til og med pratet med en venninne om å dra på opera-interrail en sommer. Tenk det, det eneste du har i bagasjen er gallakjole og sommerkjole. Det kan ikke bli bedre enn det, tror jeg….

4 thoughts on “One night at the opera

  1. Det var jeg med Ole Jacob + familie og så i jula også. Helt enig i at første akt var litt vel treig, men det tok seg heldigvis opp. Den norske opera er forresten ikke laget for langbente mennesker!

    • Ja, jeg så dere forresten 🙂 Jeg koste meg veldig, du kan ha rett når det gjaldt beinplass. Og så var det litt kaldt der inne, så ha med deg følge som kan låne deg dressjakken sin mens dere sitter og ser på forestillingen…

  2. Hehe, artig at du var der samme dagen! Hvor satt dere? For oppe i høyden på balkongen vår var det kjempevarmt! Vintersko måtte av sammen med cardigan like etter at ting starta.

    • Vi satt nede på gulvet, rad 8 eller 11 eller noe i den duren. Ja, jeg syntes det var festlig at jeg så dere. Men dere gikk raskt forbi på litt avstand, så jeg fikk ikke sagt hei. Men neste gang får jeg kanskje sitte litt lenger opp… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *