Oppskrift på falafel

Dere trenger en oppskrift på falafel tenkte jeg. Jeg synes bloggen min snart har like deler mat, mote og tur/ speider, for det er kommet mange matinnlegg i det siste. Min siste greie er kikerter. Ikke kikkert, men kik-ert, eller chickpea på engelsk. De er hovedingrediensen i hummous, men har du aldri vært på en libanesisk restaurant eller liknende eller er vegetarianer, så har du nok ikke hørt om dem. Jeg har ikke tenkt til å bli vegetarianer (og gi opp biff?!?!), men jeg tenkt til å være miljøvennlig og spise mer vegetarisk. Og nå har jeg funnet ferdige kikerter både på Rimi og på Bunnpris (!), så jeg har kastet meg over mulighetene.

Ferdige kikerter gjør at man slipper å bruke et døgn på å bløtlegge dem. Det gjør at matlagingen går betraktelig raskere. I romjula var Bror og jeg på den lokale indiske restauranten og der fikk jeg kikerter i sterk tomatsaus. Det var koriander og masse deilig krydder i den og for en liten stund siden prøvde jeg å lage det samme. Det ble ikke like mye deilig krydder, men kikerter i tomatsaus med ris var veldig godt. Og på søndag gikk jeg forbi Sesam (gatekjøkkenet som ligger i Samfundet) og kom til å tenke på at det kanskje var kikerter som var hovedingrediensen i falafel.

Vel hjemme fant jeg ut at det virkelig var sant, og så ble det hjemmelaget falafel til middag:

En pakke kikerter fra Eldorado, en halv løk, hvitløk(spulver), salt og pepper, jeg hev oppi et egg, selv om det ikke sto noe om egg noe sted og litt hvetemel.

for en småspist person som meg er en pakke nok til to middager

Så moste jeg kikertene sammen med løken og blandet i fersk, hakket koriander, før jeg tilsatte resten av ingrediensene

det er nesten som å lage kjøttkaker, lag små baller med en skje og stek i mye olje i en vanlig stekepanne

De skal bli sprø og brune på utsiden og gyldne inni. Jeg kokte ris til, på kebabsjapper får man dem i pitabrød med salat og dressing til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *