Shopping

Jeg tror på at det er viktig med en brukandes gaderobe. Jeg liker å være riktig kledd til enhver anledning, være det seg fjelltur eller operaen, og jeg liker ikke siste liten handling fordi man ikke har noe i skapet til festen imorgen. Siste liten innkjøp havner ofte bakerst i skapet og blir aldri brukt igjen. Lite økonomisk lurt og lite miljømessig lurt. Jeg tror på å handle kvalitetsvarer og synes det er greit å bruke litt ekstra om du finner noe du elsker fra du prøver det på deg første gangen.

Jeg har vært shoppingassistent for andre en del ganger nå og noe av det viktigste man kan gjøre for å spare tid og penger når man skal ut og shoppe, er å vite hva man skal ha. Det høres kanskje banalt ut, men jeg mener ikke at man skal vite at man trenger en genser. Nei, man skal vite om man trenger en pen genser til kontorbruk, men som også kan brukes ute på byen, om man skal ha en genser til hverdagsbruk og som tåler en trøkk, en genser til turbruk og sykling til jobben eller noe annet. Dette er spesiet viktig om man skal kjøpe kjole feks, for hva skal du bruke kjolen til? Hvilke farger kan den ha? Mønster? Lengde, utringning etc.

Jeg var da ute på shopping igår (jeg handler alltid alene til meg selv) og skulle ut og se etter flere ting. Fordi jeg ikke liker å handle i siste øyeblikk lager jeg meg gjerne en liste over ting klesskapet mitt trenger og så tar jeg runder i byen innimellom for å se om jeg finner det. Igår skulle jeg se etter:

– ny hverdagsveske, stor nok til en A4-blokk, men ikke gigantisk. Forsiktig i fargevalg og design. Ekte skinn. Ikke for dyr.

– gallasko, til min lilla gallakjole. Elegante, helst i sateng, gjerne glitrende. I lys pastellfarge som champagne, rosa, oransj, grønn etc.

– lang penkjole, elegant snitt, helst silke, lystig farge/ mønster, nå helt til gulvet.

– turbukse, lavt liv, behagelig passform.

– vinterstøvletter, elegante, tykk nok såle til å isolere godt, varme, passe til kjole.

– ring, fargerik, formet som blomst, litt stor.

og så er jeg alltid på utkikk etter nye kjoler…

Jeg fant disse skoene, men jeg syntes de var litt lave, så det ble ikke til noe kjøp. Men det er veldig vanskelig å finne gallasko som ikke er tøffe, har nagler eller er svarte/røde.

Og så var jeg innom butikken der jeg kjøpte skjortekjolen og den champagnefarvede penkjolen i høst, og jeg fant denne kule strikkekjolen med litt science fiction-aktige skulderdetaljer

men de hadde den bare i en størrelse for liten, så det ble ikke noe av.

Men i løpet av en times tid fikk jeg allikevel tak i ny veske. Den var heldigvis på 50% salg, ellers hadde jeg aldri hatt råd til den. Og så fant jeg en kjole på 70% salg på Oasis i Olav Trygvasons gate. Jeg liker vårkolleksjonen der. De hadde en nydelig sandfarget strikkekjole, men man kan ikke betale 850kr for en strikkekjole…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *