Speidermøte

Foto: Lars Brissach

Idag skal jeg på speidermøte i Oslo. Jeg er speider i Norges Speiderforbund, Sør-Trøndelag krets, Gib Gob speidergruppe og jeg har verv på ulike nivåer i speideren. Jeg er gruppeassistent i Gib Gob, jeg er roverombudsleder i kretsen, jeg er prosjektleder for et nasjonalt arrangement som heter Roverløft og selv om jeg har prøvd å skaffe meg færre/ mindre innholdsrike verv så ble jeg tilbudt et verv i januar som jeg ikke klarte å si nei til.

Jeg ble tilbudt å være medlem av Komité Speiding. Generalforsamlingen til NSF (Speidertinget) velger Speiderstyret og speidersjefen som skal bestemme over forbundet i to år mellom hvert Speiderting. Medlemmene i Komité Speiding (KS) blir oppnevnt av speiderstyret og har ansvar for treningsprogrammet (aktiviteter og merker), ledertrening og koordinering av nasjonale arrangementer, oppnevning av prosjektgrupper etc. Som dere skjønner er det strengt tatt KS som driver NSF 😉 Om man har noen meninger om hvordan speiding i Norge skal være så bør man komme seg inn i KS. Men ingen vet hvordan man kommer seg inn der, for man blir jo spurt, man kan ikke si at man vil inn… Men på et eller annet vis har jeg klart å vise at jeg er nytenkende og hardtarbeidende og har blitt spurt om å være med.

Men idag skal jeg altså da på mitt første møte i Komité Speiding. Hovedkontoret til NSF (Forbundskontoret som det heter) ligger på Nathionalteatret i Oslo og det er der møtet skal være. Så da flyr jeg ned og opp igjen på en ettermiddag/ kveld. Det blir ett møte i måneden og noen arrangementer jeg skal representere KS på. Så nå kommer jeg til å få reist litt de neste to årene.

Jeg gleder meg veldig til å sette igang! Det er en utrolig spennende jobb og jeg gleder meg til å kunne bidra for å drive speideren og hjelpe til med å bringe den videre. Og så håper jeg at jeg får til å sjonglere verv og masteroppgave. Men prosjektlederjobben er heldigvis ferdig i april, gruppeassistent er jeg til november og jeg sitter i roverombudet til neste januar. Så innen jeg er ferdig med masteren er alle bånd til Trondheim brutt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *