Risotto

Risotto er egentlig en tradisjonell norditaliensk rett der man bruker spesiell risottoris, men risotto er egentlig bare ris kokt i buljong i stekepanne og veldig godt!

Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg lagde risotto. Jeg lagde den ikke korrekt som man gjør i Italia, men studenter kan ikke alltid være så kresne, så dette er måten jeg brukte. Heller improvisert risotto enn ingenting.

Først koker du ris og løk i grønnsak- eller kyllingbuljong. Tilsett vann etter hvert så det hele tiden er nok, men den ikke blir for vannete til slutt.

Jeg hadde noe kålrot jeg trengte å bruke opp, så jeg kokte dem først for seg selv og så hev jeg dem i panna. Kålrot er ikke den mest sexy grønnsaken, men det er ganske vanlig å bruke grønne erter, så det kan du også prøve.

Jeg er jo en tilhenger av å ha alt i samme balja, så jeg tok også oppi biter av kylling, selv om jeg kanskje burde stekt den før jeg hadde den oppi, men jeg har ikke så mange stekepanner så det var ikke så lett.

Til slutt kan du gjerne ha over hvitvin og parmesan, da smaker det ekstra godt, men det smakte i hvert fall riktig deilig syntes jeg. Vil du bruke ordentlig risottoris vet jeg det finnes på ICA i hvert fall, men jeg bor litt langt unna nærmeste ICA så det får bli neste gang jeg er på den kanten.

English: I made a very simple risotto with things I had in my pantry, but it still turned out good.

6 thoughts on “Risotto

    • You know, I never left that idea, I just postponed it. I regret to tell you that no matter your offer, I will have to stay here to finish my degree… But I will contact you in 2012 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *