Airports

This is a wonderful article about airports. About airports you say? Well, on what should really be in an airport. Lonely Planet had this thing where they asked what people would most like to find in an airport and some of the suggestions I totally agree with. I have travelled both far and often the last couple of years and there are some things I don’t understand why they don’t have.

These are a mixture of my own thoughts and ideas from the article, just so you know.

Places to sleep. Not just a hard chair, but ordinary beds. When you have travelled from early in the morning (or late in the night), you have changed between airports and planes for more than 14 hours (easy if you want to go from Trondheim to anywhere not very central in Europe) and you are dead tired. Just think about how nice it would have been to have a decent place to lie down. With an alarm clock and maybe even a possibility to charge you phone/computer/iPod/whatever.

Thats the second thing. When you travel for meetings you usually bring more electronic equipment than garments, and all you need is somewhere to charge it all. And it is impossible to find. I have myself swapped well hidden secrets of where to find a place to charge your phone in what airport with equally well traveled friends.

The third is a bathroom. Not just a toilet, but a shower. A real shower. Having the possibility to brush your teeth and wash your hair. Someone in the Lonely Planet article suggested a hairdresser and barber. I would definitely like that. In Singapore they have a spa at the airport. I wouldn’t mind being pampered with if I had five hours in an airport between two 11 hour flights.

In the article someone had also wondered why there are no grocery stores in airports. I have no idea? Is it because you earn so much more by having a restaurant? There are many more things that would have been nice. A quiet place. Good sofas and good light, not only for those with lounge rights. A library. Internet cafés of course (at least free internet).

Just think about it. It would have made life so much better.

3 thoughts on “Airports

  1. De har vel ikke det fordi flertallet ikke trenger det… Senger og sånn blir vel mer og mer vanlig. Men da forventer jeg at det er noe enkeltpersonene betaler en del for og at det ikke går utover prisnivået på andre ting (avgifter for å gå på do osv). På hotell skiftes sengetøy osv én gang i døgnet maks og her ville det vært mange, mange ganger om dagen… Det blir fort en del utgifter for flyplassen! Og det spørs om folk er villige til å betale for det… Vasker du håret før og etter reise er vel det bra nok, og pusse tenna kan man gjøre på do 😉 Sofaene hadde fort blitt ett stykke eklere enn dem i kantina osv og det frister ikke mye å sitte i etterhvert. Bare tenk deg alle barnefamiliene på tur hvor ungene fort griser… Eller skal man nekte dem sofaer? Jeg har tilbrakt nesten 9 timer ventende på Heathrow og det jeg skal ikke benekte at det var kjedelig, men planlegger man litt har man med seg en bok eller sånn og man lader mobilen på forhånd. de fleste har godt nok batteri til å overleve såpass lenge… det er mange flyplasser som har matbutikker da… men logisk nok FØR sikkerhetskontrollen. det blir nok litt for mye styr hvis det skal ordnes med så mye ferskvarer som skal klareres i tillegg til mat til restaurantene, kioskene, parfymeriene osv… Restaurantene frister vel mer fordi et godt og gjerne varmt måltid frister når man er på farta og kanskje har litt tid å slå ihjel. Bibliotek er vel ikke noe poeng fordi de fleste ikke venter mer enn to, tre timer. Og man rekker ikke lese så mye på den tiden… Og frisør, spa osv? Har man ikke nok tid til vanlig at man kan planlegge livet sitt litt? Flertallet hadde ikke giddet eller hatt tid og jeg tror ikke det hadde vært en særlig lønnsom idé på de fleste flyplasser… Singapore er litt mer trafikkert enn mange andre, og pris/lønnsnivået gjør at de kanskje kan få flere kunder… Hver sin smak, men i mine øyne er det unødvendig! 😉 stillehjørner hvor folk ikke får snakke i mobil, barn får ikke leke osv er det eneste som jeg kunne tenkt meg. Pluss drikkefontener hvor man faktisk kan få kaldt vann til å fylle opp drikkeflaska gratis med. Men jeg har ikke noe sterkt behov for det heller :p

    • Etter å ha vært på speiderturer i utlandet, nesten ikke sovet og så måttet vente i fire timer på en flyplass midt i ingensteder så har jeg lengtet etter seng noen ganger. I hvert fall et mykt sted man kan legge seg nedpå uten å måtte kjøpe mat og hvor det er litt stille. Og skulle man hatt noe mer fancy enn det, måtte man selvfølgelig betalt for det, det er klart. Men det er flere og flere som hopper fra land til land med fly og da er det fint å kunne ordne seg litt innimellom alle mellomlandingene og forsinkelsene.

      Tilbudet her var vel tenkt til dem som plutselig tilbringer 5-10 timer på en flyplass, på grunn av forsinkelser, kanselleringer eller slikt. Etter å ha tilbragt veldig mye tid på flyplasser siden jul er det ganske mye av dette jeg kunne tenkt meg. Jeg leste mer til eksamen på flyplasser/flyplasstransport/hosteller enn på skolen i april for å si det sånn. Da skulle jeg gjerne hatt noe som liknet litt mer på lesesal og litt mindre på kjøpesenter 🙂

      Men helt klart, hver sin smak 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *