Kål på mange måter

Vi abonnerer jo på grønnsaker og i januar fikk vi veldig mye kål. For å prøve å variere middagene litt gjorde vi mye forskjellig.

image

Kål er ypperlig i wok, den er fin å koke hel for å ta smør på og du kan putte den i rotmos akkurat som du ville gjort med løk. Men når man spiser et kålhode i uka, blir det til slutt litt kjedelig. Så da prøvde vi oss med “kålrulletter”. Vi fant ut at ost, kjøtt og morsomme grønnsaker kunne gjøre kålen bedre.

Så da stekte vi kjøttdeig og så heiv vi alt oppi kålbladene (sammen med litt soyasaus) og så inn i ovnen.

image

Det ble egentlig ganske bra. Selv Sindre var fornøyd 😉

Kål er en skikkelig bra grønnsak, egentlig. Den er supersunn, superbillig og enkel å få tak i. Det eneste problemet er at jeg ikke er så vant til å spise den og dermed ikke helt vet hva jeg skal bruke den til. Men kanskje burde man tenke på kål litt som man tenker på løk, at man kan putte den i alt. Den kan være i basen til tomatsaus, i tacoen, i salaten eller stuet sånn som farmor pleide å gjøre. Eller så kan dere bruke en av måtene vi gjorde.

English: we got so much cabbage the last week and we have tried it every way we could think of. It is both healty and cheap, but I had to twist my brain to figure out some varied ways to have it for dinner. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *