Gi blod!

Alle kan bidra til en bedre verden

Alle må gi blod! Nå som jeg er tilbake i Oslo har jeg vært på besøk hos Blodbanken på Ullevål sykehus igjen. Som sikkert alle vet krever våre moderne sykehus at frivillige donerer blod for at alle som trenger blodoverføringer på sykehuset kan få det de trenger. Å være blodgiver er en ypperlig måte å fylle opp “en god gjerning om dagen”-kvota si (heter god tørn i speidersammenheng) og få en klapp på skulderen.

Først, om du vet at du vil være blodgiver, men ikke har giddet å finne ut hvordan du gjør det, trykk på denne linken og registrer deg. Så ringer de deg og forteller deg hva som skjer.

Om du er skeptisk til å gi blod, så kan jeg fortelle litt mer om det. Når du registrerer deg så ringer de deg og har en kort samtale. Deretter inviterer de deg på besøk for å ta en lenger prat om din helsetilstand (for å passe på at du ikke blir syk av å gi blod og at andre ikke blir syke av blodet ditt). Om du kan bli blodgiver så vil du da bli innkalt hver tredje måned for å gi en halv liter blod. Om du nå har avskrevet hele blodgivergreia fordi du er redd for å bli stukket i med nåler, så vil jeg at du skal tenke deg om en gang til. Det er ekstremt viktig å ha nok blod og det er mange som ikke kan gi blod, så om du er kvalifisert, men ikke tør, så er dette en ypperlig mulighet til å jobbe litt med seg selv. Spesielt om du er mann er det veldig viktig å prøve å bli blodgiver (for dere kan nesten alltid gi blod). Damer kan ikke gi om de er for nære på et svangerskap og damer har ofte også for lav blodprosent (jeg har ofte det) og da kan man ikke gi blod.

Ta denne sjansen til å bidra til samfunnet du er en del av og legg inn gode aksjer til den dagen du sitter på sykehuset med en du er veldig glad i som er blitt reddet av blodoverføring.

I tillegg kan jeg jo nevne at du kan få en presang hver gang du har vært i Blodbanken. Selv har Erik og jeg begynt å samle på vinglass fra Hadeland Glassverk (som egentlig koster nesten 800kr for et sett) og gleder oss til å ha fullt sett vinglass og ekstra god samvittighet om ikke lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *