Vintertegn

Yndlingsvintertegnet mitt er ikke snø, men sidensvansen. Jeg har blogget om den før, men her kommer et vakkert bilde tatt av Oddvar Heggøy, gammel venn av meg og både fugle- og fotoentusiast. Han har en fotoblogg, om du liker fugl og foto.

Som dere kan lese i blogginnlegget til Oddvar, så kommer disse trekkende nordfra i store flokker og spiser bær og annet snask på vei sørover. Du ser dem oftest i flokker i toppen av trær i solnedgangen, da skinner de nesten gyllent i solskinnet. Det er ikke ofte man får til å se de fine fargene deres med det blotte øye (om ikke du vandrer rundt med kikkert rundt halsen til vanlig), men det er lett å gjenkjenne dem på den brun/grå/gyldne fargen de har og den karakteristiske toppen.

Nå har jeg sett dem hver høst i helt siden jeg flyttet til Trondheim og fikk “blikket”, dvs at jeg faktisk begynte å gjenkjenne dyr og planter og se forskjell på dem. Så jeg anbefaler alle å ha nesa høyt i sky, for å se på solskinnet, de fargerike bladene og sidensvansene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *