Kom igjææn!

(sagt som en bergenser)

Jeg ville bare dele tre gode innlegg i samfunnsdebatten, som jeg synes dere bør lese.

Ingebjørn Bleie skriver om Glasurgenerasjonen som surner hos NRK. Det han trekker fram er hvordan folk absolutt må ha noe å klage over og at han synes det er for ille at man bruker tid på folk som er vil klage over at de er for rasjonelle til å få ordentlig sammenbrudd. Bleie er irritert over at folk klager over at “det ikke er så lett å være flink.” Som han sier, “Om du blir utmatta av å være flink, så er du kanskje ikke så flink allikevel.” Ikke at det er noe galt i å ikke være en superhelt som han sier, men når du er blitt voksen må du forstå at samfunnet vårt favoriserer enere og at du ikke kan måle deg mot dem.

Charlotte Myrbråten skriver om feminisme og hvordan dagens feminisme har fallt inn i et svart/hvitt univers hos Dagbladet. Kronikken er et resultat av reaksjonene på en søndagskronikk om feminisme av Marie Simonsen. Det Myrbråten problematiserer er hvordan det er umulig å ha en fornuftig offentlig debatt om feminisme i Norge fordi så mange av debattantene tar alle utspill så personlig eller så blir man oppfattet som ei sutrekjerring. Hun mener at man må la feminisme være litt usexy og få lov til å handle om ufrivillig deltidsarbeid og ikke bare at man prøver å ta fra kvinner valgfrihet og nekte dem å bake.

Sonia Vold skriver om den veldig forstyrrende stillheten fra klesindustrien om tilstandene på fabrikkene deres. Hun nevner at det denne høsten har vært enda flere dødsfall på grunn av arbeidere som er innelåst i fabrikker og om uutholdelige forhold. Hun tar tak i dobbeltheten til mange selskaper som både klager over at de ikke får nok skryt for det de gjør, men samtidig nekter å komme med informasjon om forholdene på egne fabrikker. Det handler om å ta ansvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *