Flaggermusen

Regi: Laurence Dale Scenografi og kostymer: Gary McCann Regi: Laurence Dale Scenografi og kostymer: Gary McCann

For to uker siden tok Erik med seg sine to bestemødre og meg i operaen for å se flaggermusen (Die Fledermaus). Det var lenge siden sist vi hadde vært der og det var deilig å få litt annerledes kulturelt inntrykk synes jeg.

Opera er omtrent så variert som TV-serier og du kan få alt fra alvorlige dramaer, krim, episke kjærlighetshistorier og komedier. Flaggermusen er en forviklingskomedie der alle lurer hverandre og er utro og det hele kommer fram på grunn av en stor fest.

I produksjonen i Operaen nå hadde de valgt å flytte handlingen til dagens nyrike på New Yorks Upper East Manhattan, der champagnen flyter og moralen likeså, et dekadent motemiljø. Denne nye oppsetningen av Flaggermusen har eventyrlige og fargerike kostymer av designer GaryMcCann, de var virkelig helt hinsides. Som en blanding av Lady Gaga, Pricilla – Queen of the desert, Alexander McQueen og ellevill gatemote (dvs Anna Dello Russo). I tillegg var kulissene utrolig elegante, gjennomførte og innovative.

De sang på norsk (blandinavisk), noe jeg aldri har vært borti før, men det gikk egentlig bra. Følget mitt syntes det var vanskelig å høre hva de sa og de pratet mer (dvs sang ikke alle replikkene sine) enn jeg har sett før, men jeg likte det. Det var en bra torsdag kveld og hyggelig å være ute med bestemødrene.

Jeg anbefaler absolutt å komme seg i operaen annet enn til jul også. Men det er på ingen måte gratis, nå som vi ikke kan betale studentpris lenger. Huffameg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *