Nyheter

Har du fått med deg dette i uka som gikk?

Denne nekrologen har “gone viral” på internett. Den er skrevet av Alexander Gjersøe om hans avdøde nabo Eva. Den har blitt så populær, nettopp fordi Eva ikke var noen spektakulær kvinne, men heller en helt valig arbeiderklassekvinne fra Torshov. Jeg tror også folk liker den fordi Alexander ikke var i slekt med Eva, men en nabo som ble kjent med henne nettopp fordi han var en god nabo. Han kom innom på besøk og hørte på historiene hennes.

Denne kommentaren av Madsen om at det er boligsituasjonen i Oslo, hovedsakelig, som gjør at det er en så ekstrem skjevfordelig av barn med norsk som andrespråk i Osloskolene. Alle ønsker en likere fordelig, både på grunn av integrering, kvaliteten på norskopplæringen og for å skape litt forbrødring mellom Oslofolk, men poenget i kommentaren er at for å gjøre noe med det, må man gjøre noe med boligsituasjonen i Oslo. Eller så må man busse barn til den andre siden av byen.

Den siste kommentaren handler om “barns beste” og om hvordan et stadig mer bekymret foreldrekorps er stadig mer forsiktige på grunn av “barnas beste”. Og hvor vanskelig det er å gå mot strømmen, som forelder, når du da gjør det verre for barna. Da jeg leste denne kommentaren tenkte jeg at det er nettopp det vi gjør i speideren, går mot strømmen. Vi lar barna lære om seg selv, lar barna ta valget, i stedet for at vi gjør det for dem. Vi lar det gå galt, sånn at vi alle kan lære av våre feil etterpå. Det betyr at vi aldri kommer til “overbeskytte”, vi stopper på “sikkerhetsvurdering”. En av mine største utfordringer denne våren blir å overbevise tre 14 år gamle jenter at de er flinke nok til å gjøre sikkerhetsvurderinger til at det er helt trygt at de tar med seg patruljen sin på tur. Det blir en spennende reise for oss alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *