Sokrates’ forsvarstale

sokrates8269fotothorbrodreskift

Erik og jeg har fått veldig sansen for siste-liten-billetter på Nationalteateret. Du kan møte opp en time før forestilling og kjøpe rabatterte billetter om det er noen ledige plasser. Vi har gjort det en gang før og det passer ypperlig når du plutselig finner ut at du har en ledig fredag kveld og kunne tenke deg litt annerledes påvirkning. Og så er jo vi to veldige glade i teater og føler oss alltid litt følelsesmessig tomme om det er lenge siden sist vi har fått noe kulturintrykk… Så da vi kom fram, så var det ledige plasser på Sokrates’ forsvarstale med Toralv Maurstad.

Det er egentlig en monolog, selv om en annen skuespiller har to replikker. Det er en tenkt forsvarstale som Sokrates holdt da han var blitt dømt for å forstyrre ungdommen og plage innbyggerne i Athen. Som dere kanskje vet ble Sokrates dømt til døden, men han hadde retten til en forsvarstale. Maurstad var veldig flink og det var spennende å høre en filosof forsvare seg mot anklager som var helt hinsides. Forestillingen har gått lenge (fordi så mange liker den, vil jeg tro), så det er nok fremdeles mulig å se den. Anbefales på det sterkeste!

15103-omstridt-og-omsvermet---for-et-liv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *