Å rane barn gir barneran

Utdrag fra debattinnlegget til en av de smartere folka i Oslo, Don Martin.

Men så hørte jeg denne uka at de skal legge ned Jordal fritidsklubb. Ikke bare det, men at Jordal-klubben er den eneste i et område som spenner seg over Jordal, Galgeberg, Vålenga, Kampen, Ensjø, Tøyen og Grønland.

 

Oslo er en vanvittig trygg hovedstad. Det er den mye på grunn av alle som engasjerer seg for den. Og på grunn av alle underbetalte lærere, deltidsarbeidende fritidsklubbledere, frivillige i foreninger. En del av dem kommer sjøl fra en vanskelig oppvekst – og bruker det til å gjøre andres bedre.

 

En lektor fra politihøyskolen mente denne uka at dagens ungdom er bedre enn «noensinne». For en som har hatt et anstrengt forhold til politiet mye av livet, er det morsomt å se hvor enige vi er. Men ikke ta det for gitt. Bra ting tar tid å bygge opp, og det nytter ikke å komme etterpå med “strakstiltak” om dere ødelegger for en ny generasjon av Oslo-ungdommer.

Jeg bor tydeligvis i en bare middels by, når jeg har en ordfører som sier:

Jeg er litt lei av å høre at eldresentre og fritidsklubber skal nedlegges når vi vet at resultatet sjelden blir at de faktisk blir lagt ned, sa Stang.

Heldigvis svarer andre:

Å si at det ikke skjer… Da tror jeg faktisk ikke at du bor i byen. Du har en helt annen virkelighetsforståelse enn vi har, sa Tellevik Dahl.

Og så finner jeg ut:

Er det bærekraftig utvikling når bystyret innkaller til en gedigen fest? En gedigen fest der man bare informerer om at by the way så kommer det nye biblioteket i Bjørvika til å koste 2,7 milliarder, ikke 1,2 milliarder.

Tenk at vi bruker ekstra 1,5 milliarder på et nytt bibliotek, men ikke har råd til fritidsklubber. Det er så man får lyst til å bli politiker så man kan slå de andre i hodet med noe hardt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *