Moderne Per Gynt på Nationaltheateret

I går var jeg Nationaltheateret og så Per Gynt. Jeg har faktisk aldri lest eller sett Per Gynt før, men var spent på å se oppsetningen på Nationaltheateret som er veldig modernisert.

729x WKMdMOeeQ1JMWRIW6FD5JgcDgYvaPdXNa0PdRFfMDjxw 20140611_7747 Peer Gynt, Nationaltheatret, 2014. På bildet: Amina Sewali og Peter Baden.

Stykket er lagt til både nåtid og 80-tallet. Teksten er modernisert og temaene er moderniserte, men allikevel er handlingen veldig tro mot den tradisjonelle handlingen. All dialog er på rim, som gjør at det har noen røtter i fortiden, men så er det trykket inn nåtidige karakterer og hendelser. Siv Jensen, Erna Solberg, Olav Thon, innvandrere, Folk er Folk m.m. I tillegg problematiserer skuespillerne også underveis i stykket en del av temaene i stykket. Spesielt endrer de slutten og setter spørsmålstegn ved Solveigs todimensjonale rolle og fullstendige mangel på innhold mellom Per forlater henne og kommer tilbake 50 år senere.

Stykket var nesten på grensen til stand-up, komisk, morsomt, sparket både oppover og nedover og tok tak i nyhetsbildet. Det varte i 3 timer, men det var veldig bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *