Urpremiere på UKA i Ås

På fredag var det urpremiere på revyen til UKA i Ås. Det er 150 års jubileum så det var kanapeer, ridderpromosjon, staselig middag og det skulle være dans i tillegg til revyen, men vi måtte gå før det.

Det var mottagelse der vi tok hele ukestyret i hånda på vei inn i lokalet. Jeg fikk til å snøre på meg gallakjolen min selv (veldig stolt av det)

IMG_1228.JPG

IMG_1231.JPG

Det var kanapeer og musserende vin mens vi ventet på at dørene åpnet. Deretter var det ordenspromosjon i Hans Hovenhet Hestehovens ordenskollegium, som er en utmerkelse gitt til mennesker som har bidratt spesielt mye til studentersamfunnet i Ås. Etter en lang og morsom ordenspromosjon var det revy.

Etter å ha sett fire ukerevyer i Trondheim var jeg spent på hvordan andre studenter gjør revy og det var mange forskjeller. Det er helt tydelig at det er forskjellige ting som er viktige i Trondheim og i Ås. I Ås har de lagt lite vekt på lyskunst, rekvistitter og kostymer, men bandet var veldig godt og skuespillerprestasjonene også. De hadde ikke laget orginal musikk, men musikkvalgene komplettete sanger og temaer veldig bra. I tillegg var valgene av tema for sketsjene veldig gode, passet godt til publikummet, handlet om lokale forhold på Ås, i landbruket og i det nasjonale nyhetsbildet. Spesielt første akt var veldig, veldig god. Det vil være forestillinger i tre uker til, så jeg anbefaler absolutt å ta seg en tur, det er bare å ta tog L21 til Ås 🙂

Etter revyen var det middag på plakaten. Maten ble servert i mange ulike rom på huset og jeg hadde veldig flaks med plasseringen. Jeg kom nemlig i samme rom som alle Hovenhetene, ukestyret, universitetets ledelse og amdre prominente gjester, så jeg fikk høre mange spennende taler. Spesielt må jeg trekke fram talene til rektor ved NMBU og Ukestyret 1970, inspirerende og med gode anekdoter.

Forretten var ikke på bordet før 23:00 og hovedretten ble servert rett før fredag ble lørdag (og etter at det siste toget hadde gått), men maten var god. Det var en deilig laksepaté til forrett, litt mye stekt biff med fløtepoteter og deilig tilbehør til hovedrett og standarddesserten panacotta med frukt til dessert. Det var godt og vi fikk god servering, men ingen nyvinninger ved bordet.

Vi forlot selskapet mens folk fremdeles hadde dessert igjen fordi klokka hadde blitt over 01. Men jeg skulle ønske jeg kunne blitt der hele natta for å høre på taler, drikke vin og være på studenthus igjen.

10644428_10154745641555038_6846566927683155694_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *