Hotpot på Hotspot

DSC_0168

Etter at vi var i Sør-Korea har jeg fått sansen for å dele mat når man går ut og spiser. Der var det utrolig vanlig at maten ble laget på bodet og at man spiste fra den samme grillen eller store gryta. I høst har jeg endelig skjønt hva hotpot er (etter enda en dokumentar på NRK nett-TV) og det var noe jeg hadde veldig lyst til å prøve. Jeg er også glad i sterk mat og var spent på hvordan hotpot ville være (selv om jeg fikk den i Norge – da er det jo begrenset hvor sterkt ting er).

DSC_0170

Hotpot er en gryte med to rom, en med mild buljong og en som er sterkere krydret. Tradisjonelt brukes szechuanpepper som har en veldig spesiell smak, men vi fikk en annen krydderblanding på Hotspot. Den sterke buljongen var ikke så sterk, men jeg fikk lov av Ola til å putte mer krydder oppi.

DSC_0178

DSC_0177

Det var et rikt utvalg av proteiner å putte i gryta, fisk kjøtt og vegetar. Storfe, kylling, laks, steinbit, kongereker, kongekrabbe, blekksprut, blåskjell, myk og hard tofu, tofuskall og fiskeboller.

DSC_0176

Det vanskeligste å spise var alt med skall på, fiskebollene (type thai) var veldig gode, biffen og kyllingen ble litt kjedelige, men kongekrabbel var en høydare.

DSC_0175

DSC_0172

Vi fikk også et utvalg grønnsaker, spinat, brokkoli, kinakål, sjampinjong og den siste vet jeg ikke hva heter, men den er lang og god 😉 Vi fikk også eggenudler og risnudler til og til sammen var det nok (men ikke altfor mye) mat til to.

DSC_0171

DSC_0180

DSC_0179

Vi spiste til og med opp suppa, som til slutt nesten smakte for mye umami (sitat Ola) og var veldig fornøyde med måltidet. Det kostet 238kr, rett ved siden av t-banen på Majorstua og jeg anbefaler å ta seg en tur, med noen man liker å dele mat med. Det kan være utfordrende å spise nudler fra suppe med pinner, men her får man ta med en genser som tåler flekker og pågangsmot, så går det supert.

DSC_0182

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *