#kvinnerinn

Det begynner å nærme seg lokalvalg i Norge og også å gjøre seg opp en mening om hvem man skal stemme på. I Norge kan man ikke bare stemme på partier, men også på enkeltindivider, noe som faktisk gjør en stor forskjell på hvem som ender opp med å sitte i kommune- og bystyrer rundt omkring i landet.

IMG_5803

Men så er det dessverre sånn at de fleste som krysser inn folk, krysser inn menn, så vi ender opp med en større skjevfordeling enn vi startet med (dvs kvinneandelen av de som stiller til valg er større enn de som ender opp med å bli valgt).

kvinnerinn_ressurs

Om du uansett ikke vet mye om enkeltrepresentantene som står på lista du får i stemmelokalet, så kan du la deg hjelpe av statistikk: mer varierte styrer og grupper tar bedre beslutninger og fungerer bedre. Derfor kan du gjøre kommune- eler bystyret ditt bedre bare ved å krysse vilt for alle som er kvinner eller har en eksotisk bakgrunn. Alle monner drar.

kvinnerinn_forskjell

PS: mormoren min var Norges første rådmann, Inger Anna Engh. Dødskul dame. Fikk barn før hun ble ferdig med videregående, var hjemmeværende, begynte å studere da mamma begynte å studere og endte opp på vestlandet som rådmann, før hun fikk kreft og døde før hun ble 50. Mormor var en rødstrømpe og er et stort forbilde.

One thought on “#kvinnerinn

  1. Pingback: Kryss kvinner inn! | Susanne Kaluza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *