Folk for Syria #omkampforsyria

11986559_957151344347867_4456133765261467669_n

Jeg var på mitt livs første demo på lørdag, nemlig “Folk for Syria”. Demoen var organisert nettopp for å ta en omkamp om hvor mange kvoteflyktninger Norge skal ta imot fra Syria. Som Trine Skei Grande fra Venstre sa, så tok München imot 8000 flyktninger i forrige uke, og Norge skal ta impot 8000 flyktninger på 3 år. Det blir ikke mange flyktninger per kommune.

De siste to ukene har jo plutselig engasjementet for flyktninger blomstret i Norge og spesielt her på Tøyen har mange hjulpet politiet med å hjelpe asylsøkerne som kommer, siden politiet ikke klarer å ta vare på folk selv.

På demoen var det mange som pratet og det handlet i stor grad om noen sentrale temaer; 1) vi må ta imot flere enn 8000, vi tok imot 12 000 etter krigen i Kosovo på 3 måneder og nå er det mange flere som trenger hjelp, 2) apparatet i kommunene er ikke godt nok, folk kommer aldri ut av asylmottak og inn i ordentlige liv, dette må bli bedre, 3) vi må hjelpe til politisk så krigen i Syria blir slutt.

Etter at så mange nordmenn har hjulpet spesielt syrere som kommer til Norge er det på tide at politikere også gjør noe. Det var mange som holdt appell, spesielt Hedda Bryn Langemyr fra Norges Fredsråd og Sara El-Hasan fra Sentralt Ungdomsråd var veldig flinke. Til slutt var det en politikerrunde med alle lederne av de små partiene pluss en representant fra Ap. Frp og Høyre hadde ikke sagt noe, ikke overraskende.

Nå er kommunevalget over, men det er i kommunene at mesteparten av problemet med asylsystemet i Norge er. Om du vil hjelpe til kan du bli verge for asylbarn, bli besøksvenn og hjelpe til på andre måter på ditt lokale asylmottak. I tillegg kan du sitte på en kommunepolitiker til kommunen din sier de vil ta imot flere asylmottakere 🙂

English: I was at my first demo on Saturday. I think it is a disgrace that Norway has agreed to take so few refugees from Syria and I went to a demo that wanted rematch on how many we should take.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *