Skostell og – reparasjon for høsten

En ting jeg faktisk er ganske flink til er å ta vare på skoene mine. Jeg har vært skointeressert lenge og dagen jeg kjøpte mine første skikkelige høyhæte pumps er en minnedag. Jeg har pumpsene fremdeles forresten, og har reparert dem opptil flere ganger (hersens brostein). Men de skoene som får mest stell er vintersko, fordi de opplever den verste sesongen også. Stellet jeg gjør er enkelt og vanligvis er to ganger i året nok, men det kommer an på hvor mye saltslaps man vandrer gjennom.

Steg 1: vaske skoene

image

Først vasker jeg skoene med klut og såpevann (ikke for mye såpe). Dette kan man med fordel gjøre oftere, skitt er aldri bra og rene sko ser alltid nyere ut.

Steg 2: påføre bivoks

image

Så bruker jeg Renapur på alt, det er bivoks, enkelt og greit. Jeg påfører til det er mettet, men ikke for klissete.

image

Jeg eier et lass med disse boksene (hver kommer med svamp) og har brukt en halv boks på 8 år, så jeg har nok for resten av livet.

image

Skoene blir så fine som nye og skinn og sømmer holder mye lenger.

image

Dessuten holder fjellstøvlene seg vanntette og myke. Jeg bruker ikke spray og annet sånt, det koster masse penger og Renapur funker veldig bra. Du kan ikke egentlig bruke det på semsket skinn, men det er så vanskelig å vedlikeholde at det kjøper jeg ikke. Dette går jo bare å gjøre med ekte skinn, som er en av to grunner til at jeg kjøper skinnsko; 1) de er mykere og mer behagelige i stoffet og former seg etter foten, 2) de er mulige å vedlikeholde.

English: this is the way I keep my shoes pretty and durable, cleaning them with a cloth and soap water (not too much soap) and then applying beeswax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *