Ellen i 100 i Helgerud kirke

På søndag for en uke siden var jeg i Helgerud kirke på en konsert til ære for 50-års jubileet som dirigent for Ellen. Eller Ellen Marie Vadseth Aksnes som hun heter for alle som ikke kjenner henne. Hun har vært en kulturpersonlighet, spesielt i Bærum i en generasjon og Helgerud kirke var fylt til randen.

Ellen dirigerte to kor i løpet av konserten og sang flere stykker som solist.

Jubileumskor med gamle piker fra Vestre Bærum Pikekor sang både A Ceremony of Carols og gammelt repertoar.

image

Chorus Felix sang både klassiske verker og julesanger i sin avdeling.

image

Med seg hadde korene Ivar Anton Waagaard på klaver, Ellen Sejersted Bødtker på harpe og Marilyn Brattskar på orgel.

A ceremony of carols av Benjamin Britten er en favoritt.

image

Dette var jo en eneste lang mimrekonsert så ikke overraskende likte jeg aller best det VBP sang, for jeg har selv sunget de fleste sangene selv. Hymne av Nils Larsen, Å leva av Sparre Olsen og Kling no klokka av Egil Hovland var jeg ekstra glad for å høre. De satt alle sammen i ryggmargen og til og med teksten var med!

English: I went to a concert a little over a week ago to honour the conductor and singer Ellen Marie Vadseth Aksnes and I had a really good time listening to all the songs I too used to sing when I was a teenager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *