Etiopisk på Grønland

På torsdag for to uker siden fikk jeg endelig til noe som har stått på planen min lenge, gå ut og spise etiopisk mat med min kollega Teshome. Han er en glad og sprudlende person, liker mat og folk og sa at han selvfølgelig ble med om jeg bestemte dag. Det ble torsdag og stedet ble The Office bar n grill.

Vi var fem rundt bordet. Tre kolleger og to etiopere til som Teshome kjenner fra universitetet. De var våre guider og fortalte oss hva vi skulle spise og hvordan. Vi endte opp med å bestille nesten alle rettene, servert på en stor tallerken, det heter beyaynetu. Det er nemlig meningen at man skal dele maten.

image

På den fikk vi vegetarisk mat (beyaynetu), rått kjøtt (kitfo) og småkjøtt med grønnsaker (tibs). Vi spiste det med lumper (enjera) som var laget av teff og gjær, så de hadde en syrlig smak. Vi fikk et deilig krydder til (mitmita) som vi dyppet maten. Vi brukte små biter med enjera til å samle munnfuller med og spiste til det var tomt. Maten var krydret, men ikke sterk. Linsene og grønnsaksblandingene var deilige.

image

Vi var en glad gjeng som pratet om Norge, Etiopia, politikk og alt mulig. Det var veldig hyggelig og lærerikt samtidig.

image

Takk, for at du tok meg med Teshome!

PS: stedet ligger under brua ved t-baneinngangen, ved siden av Stargate. Det ser kanskje mer ut som en bar enn en restaurant og menyen er laminert, men maten var veldig god. Anbefales!

English: my colleague Teshome is from Ethiopia and he introduced me to the best Ethiopian food you can get in Oslo. You should check it out. I am now officially inlove with Ethiopian food.

EDIT: de har lagt ned

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *